No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Linguine s krevetami v paradajkovo – chilli omáčke

Ak máte radi chuť morských príšeriek, tento recept určite vyskúšajte. Čerstvé krevety v našich končinách asi ťažko zoženiete, skúste použiť mrazené krevety, od čo najkvalitnejšej značky. Neobanujete 🙂

Linguine s krevetami v paradajkovo – chilli omáčke

Linguine s krevetami v paradajkovo – chilli omáčke
Recipe Type: Hlavné jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ľahká prímorská špecialitka so štiplavým koncom 🙂
Ingredients
  • hlbokozmrazené krevety 250 g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava 1 citrónu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • šafran
  • škorica max ½ lyžičky
  • bazalka
  • paradajková šťava 7dcl
  • parmezan
  • linguine cestoviny 500g
Instructions
  1. Krevety treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
  2. Dám zovrieť vodu a uvarím linguine. – 10 minút
  3. Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a chilli papričku, z ktorej najprv odstránim semienka, restujem na olivovom oleji a potom pridám krevety.
  4. Okoreníme soľou, čiernym korením, šafranom, škoricou a bazalkou, potom pridáme šťavu z citróna a dusíme niekoľko minút.
  5. Podlejem paradajkovou šťavou a pridám troška nastrúhaného parmezánu.
  6. Pripravenú omáčku dôkladne premiešam s linguine cestovinami.
  7. Servírujem na tanier s lístkom bazalky a posypem s parmezánom.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Linguine s krevetami v paradajkovo – chilli omáčke


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross