No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Losos s bylinkovou kôrou

Losos s bylinkovou kôrouNie príliš často, ale sem-tam sa nám na stôl dostane aj ryba. Nie som veľkým fanúšikom rybaciny. Takže keď si rybu už dám, uprednostňujem „bezproblémové“ a chutné morské ryby, ako je napríklad losos. Veľmi sa mi k nim hodia bylinky, čomu zodpovedá aj tento recept. Je to v podstate jednoduchý pečený losos, s jemnou bylinkou kôrkou, inšpirovanou mojou milovanou plnkou pre šampiňóny.

Suroviny:

  • 2 krajce sendvičového chleba
  • Cca. 500 gramov lososových filiet
  • Nasekaný čerstvý petržlen, trošku rozmarínu a šalvie, množstvo podľa vlastných chutí, cca. 1-1,5 dl (ak používate sušené bylinky, treba výrazne menej)
  • 1,5 lyžice olivového oleja
  • 1,5 lyžice dijonskej horčice
  • Soľ, korenie

Postup:

  1. V nádobke rozmixujem chlieb, olej, bylinky, soľ a korenie, kým nedostanem dobre premiešanú mierne hrudkovitú masu
  2. Filety položím na alobal, mierne osolím, okorením, ich hornú časť natriem dijonskou horčicou a potom ich pokryjem bylinkovou masou, ktorú jemne pritlačím, aby sa nerozpadla
  3. Pekáč vložím do trúby zohriatej na 220 stupňov a rybu pečiem 11-13 minút, kým sa pekne upečie a kôrka schrumkavie

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Losos s bylinkovou kôrou


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross