No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Lulu pečie: Bábovka, ktorá nás ešte ani raz nesklamala

BábovkaPred niekoľkými rokmi som dostala tento recept od mojej kolegyne-kamarátky, ktorá občas piekla najmä pre svoje krstné deti, ktoré si veľmi obľúbili jej bábovku. Tá očarila aj nás,  nielen detičky. Veď niektorí dospelí sú maškrtní počas celého života a my s manželom patríme do skupiny tých, ktorý milujú zákusky a sladké dobroty nadovšetko.
Je tu teda recept našej nedeľnej bábovky, ktorá ešte ani raz nesklamala ani nás, ani našich kamarátov.
Čo potrebujeme:

  • 3 vajcia,
  • 140 g masla (môžeme použiť aj cca deci oleja, ako to robievam ja v poslednom čase),
  • 140 g cukru,
  • 1 dl mlieka,
  • 180 g polohrubej múky,
  • štipku soli,
  • nastrúhanú kôru z dôkladne umytého citrónu,
  • vanilku,
  • kypriaci prášok,
  • hrsť hrozienok,
  • hrsť mandlí (okrem horeuvedených ingrediencií môžeme použiť aj rôzne kompóty alebo čerstvé ovocie podľa vlastnej chuti, treba však pozorne dávkovať, aby cesto ostalo ľahké),
  • tuk a múku na vysypanie plechu.

Ako postupujeme:

  1. Maslo, žĺtky a cukor vymiešame do peny, pridáme citrónovú kôru, vanilku, vlažné mlieko a soľ. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku premiešame s kypriacim práškom a spolu so „snehom“ ju zľahka vmiešame do cesta.
  2. Pridáme v horúcej vode umyté a odkvapkané hrozienka, olúpané, nakrájané a na horúcej panvici opražené mandle. Premiešame. Formu vymastíme tukom, vysypeme múkou a naplníme.
  3. Pečieme v mierne predhriatej (180-200 C) rúre cca 45 minút. Upečenú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom a vanilkou.

Po obede alebo pri kávičke je skvelou maškrtou.
bábovka


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross