Francúzske palacinky, crépes sme si obľúbili počas našich ciest v Paríži a vo Francúzsku – a keďže nám veľmi chutia a nechceli sme o ten zážitok prísť ani doma, vyskúšali sme si, ako chutí slávny crépes Suzette podomácky. Výsledok bol lepší než sme očakávali: naše francúzske palacinky boli možno aj lepšie, aké sme si naposledy dali v Paríži. Tu je náš recept na Crépes Suzette.
Príprava palaciniek - ingrediencie:
Príprava omáčky – ingrediencie:
Palacinky:
Prídavky na cesto dobre premiešame, aby cesto bolo hladké. Dáme bokom na jednu hodinu. Cesto musí byť vždy smotanovo jemné – ak by bolo príliš husté, pridáme mlieko.
Na panvici vypražíme palacinky (pozor, mali by byť väčšie než naše tradičné!), potom ich zakryjeme, aby ostali teplé.
Omáčka:
Roztopíme maslo, pridáme cukor a na stredne veľkom ohni skaramelizujeme. Ochutíme citrónovou a pomarančovou kôrou, pridáme pomarančovú aj citrónovú šťavu a nakoniec dochutíme likérom Grand Marnier. Omáčku varíme 10 minút.
Rúru zohrejeme na 210 stupňov, z palaciniek urobíme štvorčeky a naložíme ich do ohňovzdornej misky. Nalejeme karamelizovanú a ochutenú omáčku a pečieme 10-15 minút. Vyberieme z rúry a ihneď podávame so šľahačkou alebo citrónovou zmrzlinou. Ak by sme chceli byť veľmi kreatívni, môžeme pridať aj na masle dusené pomaranče.
K tejto vynikajúcej maškrte môžeme ponúknuť ľahšie sladké dezertné vína, napríklad tokajské samorodné alebo francúzsky Muscat de Beaumes de Venise.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!