No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Makrela s limetkou a korenistým maslom

24. februára 2008 | | | |  | | | |

Ryba nestojí na popredných priečkach našej gurmánskej hitparády. Možno ste si aj všimli, doteraz jedinou rybou na tejto stránke boli tuniakové špagety, čo sa asi ťažko kvalifikuje na rybacinu :). V rámci zdravého prístupu sme sa snažili vyskúšať niekoľko receptov s rybami, naša mienka sa však výrazne nezmenila.

Teraz sme konečne našli recept (a najmä rybu), pri degustácií ktorého sme si povedali, tak toto je už jedlo. Išlo o jednoduchý recept, ktorý sme pripravili z makrél. Boli to filety, s krásne bielym a jemným mäsom, ktoré malo svoju vlastnú arómu, bez zápachu rybaciny.

Suroviny:

  • 400 g rybacích filiet
  • 2 cm kus čerstvého zázvoru
  • 6 kusov koriandrovej vňate (čerstvý koriander v črepníku dostanete v hypermarketoch)
  • 1 limetka
  • 6 dkg masla
  • Olej, soľ, čierne a kayenské korenie

Postup:

  1. Rúru zapnem a nastavím na 220°C
  2. V mixéry premixujem zázvor, koriander, nastrúhanú kôru polovice limetky, šťavu limetky, maslo, soľ, čierne a kayenské korenie
  3. Z výslednej masy v alobale vymodelujem valec a vložím do chladničky
  4. Rybacie filety osolím, okorením čiernym a kayenským korením
  5. Filety vložím do pekáča, ktorý som predtým vymastila maslom
  6. Pekáč vložím do rúry a rybu pečiem kým sa opečie pekne dozlatista
  7. Rybu vyberiem, vyložím na tanier a na každý kúsok mäsa dám krúžok okoreneného masla

makrela

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross