Ryba nestojí na popredných priečkach našej gurmánskej hitparády. Možno ste si aj všimli, doteraz jedinou rybou na tejto stránke boli tuniakové špagety, čo sa asi ťažko kvalifikuje na rybacinu :). V rámci zdravého prístupu sme sa snažili vyskúšať niekoľko receptov s rybami, naša mienka sa však výrazne nezmenila.
Teraz sme konečne našli recept (a najmä rybu), pri degustácií ktorého sme si povedali, tak toto je už jedlo. Išlo o jednoduchý recept, ktorý sme pripravili z makrél. Boli to filety, s krásne bielym a jemným mäsom, ktoré malo svoju vlastnú arómu, bez zápachu rybaciny.
Suroviny:
- 400 g rybacích filiet
- 2 cm kus čerstvého zázvoru
- 6 kusov koriandrovej vňate (čerstvý koriander v črepníku dostanete v hypermarketoch)
- 1 limetka
- 6 dkg masla
- Olej, soľ, čierne a kayenské korenie
Postup:
- Rúru zapnem a nastavím na 220°C
- V mixéry premixujem zázvor, koriander, nastrúhanú kôru polovice limetky, šťavu limetky, maslo, soľ, čierne a kayenské korenie
- Z výslednej masy v alobale vymodelujem valec a vložím do chladničky
- Rybacie filety osolím, okorením čiernym a kayenským korením
- Filety vložím do pekáča, ktorý som predtým vymastila maslom
- Pekáč vložím do rúry a rybu pečiem kým sa opečie pekne dozlatista
- Rybu vyberiem, vyložím na tanier a na každý kúsok mäsa dám krúžok okoreneného masla