No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Marocké guľky s paradajkovým cícerom a falošným „harissa dipom“

Pochutnajte si na arómach severnej Afriky. V tomto recepte nájdete korenisté koriandrové jahňacie mäso aj  so zdravou a tiež severoafricky inšpirovanou prílohou -  paradajkovým cícerom. A k tomu síce falošný ale chutný harissa dip. Ak v obchode dostanete skutočnú harissa pastu, tak ho samozrejme odporúčame použiť. A čo ak nemáte radi, alebo ste  nezohnali jahňacinku? Skúste ju v recepte nahradiť zmesou hovädziny a bravčoviny.

Marocké guľky s paradajkovým cícerom a falošným „harissa dipom“

Marocké guľky s paradajkovým cícerom a falošným „harissa dipom“
Recipe Type: mäsité jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Pochutnajte si na arómach severnej Afriky. Korenisté guľky z jahňacieho mäsa so zdravou prílohou.
Ingredients
  • 50 dkg mletého jahniaceho mäsa resp. mix mletého masa (hovädzie, bravčové)
  • 2 stredne veľké cible
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • paprika mletá
  • rasca mletá
  • chilli paprika
  • soľ
  • čierne korenie
  • koriander
  • kurkuma
  • 1 - 2 konzervy cíceru
  • 1 – 2 konzervy drvených paradajok
  • 1 lyžička krištáľového cukru ( podľa chuti )
  • 1 veľká kyslá smotana, alebo biely jogurt
  • papriková pasta „červené zlato“ - piros arany
  • šalátový mix
  • reďkovka
  • rukola
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • biele víno
Instructions
Guľky
  1. Cibuľu nakrájam na malé kocky a rozpučím strúčik cesnaku.
  2. Mleté mäso, cibuľu, cesnak, rascu mletú, papriku mletú, soľ, čierne korenie, kurkumu a koriander dôkladne premiešam a urobím masové guľky.
  3. Na rozpálenom oleji pečiem guľky cca. 10 min.
Paradajkovo cícerová omáčka
  1. Na rozpálenom oleji začnem restovať nasekanú cibuľu, cesnak a chilli papričku z ktorej najprv odstránim semienka. Potom pridám trocha bieleho vína. Postupne pridám cícer a osolím, okorením a pridám konzervy drvených paradajok.
Falošný „harissa dip
  1. Medzitým pripravím falošný „harissa dip“, veľmi jednoducho. K smotane, alebo k bielemu jogurtu pridám „červené zlato“ podľa vlastnej chuti.
Šalát
  1. Na koniec zmiešam šalátový mix, nasekanú reďkovku, rukolu, ktorý ochutím olivovým olejom a citrónovou šťavou. Osolím a okorením.

Doporučujem podávať s toustovými hriankami.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Marocké guľky s paradajkovým cícerom a falošným „harissa dipom“

Marocké guľky s paradajkovým cícerom a falošným „harissa dipom“


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross