No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Medovkový sirup

Medovkový sirupMedovka je doteraz asi najvďačnejšou časťou našej bylinkovej záhrady. Stačilo zasadiť, sem-tam poliať a sledovať ako bujnie a sem-tam pričuchnúť k tej príjemnej citrusovej vôni. Po niekoľkých týždňoch sa mohlo „kosiť“ a konečne sme vyskúšali veľmi sľubný recept na medovkový sirup. Síce leto nás doteraz niekde obchádza, ale predsa odporúčam vyskúšať tento osviežujúci a hádam aj zdravý nápoj, ktorý v cukríkovej podobe môžete kúpiť za ťažké eurá. Príprava sirupu je veľmi jednoduchá a rýchla, výsledok svojej práce si môžete tak do hodiny užívať niekde na slnku. Podrobné informácie o medovke a jej blahodarných účinkoch nájdete tu.

Suroviny:

  • 20-25 stoniek medovky
  • ½ litra vody
  • ½ kg cukru
  • pol „tyčinky“ škorice
  • čerstvá šťava z 2 citrónov


Postup:

  1. Z medovky sme potrhali listy, najmä tie mladšie, čerstvé, potom sme ich nasekali
  2. Z vody, cukru a škorice sme pripravili sirup
  3. Keď sirup začal vrieť, odstavili sme ho a zamiešali sme doň nasekané listy medovky, nechali sme ich lúhovať 20 min
  4. Následne sme do sirupu priliali šťavu z citrónov a sirup sme scedili a naliali do fliaš
  5. Sirup riedite podľa vlastného gusta (v pomere cca. 1:4-5 ), kto má radšej kyslejšie chute,  môže si do sirupovej vody pridať ešte pár kvapiek čerstvej citrónovej šťavy

 

Medovkový sirup


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross