Každý rok tesne pred Vianocami sa naša partia kolegov a kolegýň stretáva u jedného z nás. Každý so sebou prinesie cesto na koláč a celý deň strávime ich pečením. Je nás šesť, takže pri zodpovedajúcom množstve surovín máme čo robiť, aby sme to stihli do večera. Ženy hrajú samozrejme prím, ale aj my muži sme si našli dôležité úlohy, pri ktorých vynikne naše kulinárske nadanie, ako napríklad obaľovanie vanilkových rožkov v práškovom cukre. V našom eláne sme brzdení jedine obmedzenou kapacitou rúry, takéto hluché fázy sme nútení stráviť pri krbe s pohárom dobrého vína v ruke.
Na záver tá najspravodlivejšia podelí zákusky podľa presných matematických pravidiel, takže po našom návrate domov majú radosť aj naši rodinní príslušníci. Z tohtoročnej úrody by som sa chcel podeliť s Vami o medovníky, ktoré sa v tomto čase objavujú takmer na každom sviatočnom stole.
Vyskúšajte tento recept, budete príjemne prekvapený, že tieto medovníky ostanú príjemne mäkké aj dlhšiu dobu.
Prajem všetkým šťastne a pokojne prežité Vianoce!
Suroviny
Postup: