No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Mexické „francúzske zemiaky“

Mexické „francúzske zemiaky“Dnešný obed som sa rozhodla urobiť obed  z toho, čo chladnička dá. Sem-tam to robím, aby som v nej vedela udržiavať poriadok. Našla som tam trošku anglickej slaniny, syr (ktorý tam je vždy) a smotanu. Spomenula som si na dobre znejúci recept gratinovaných zemiakov z mexickej kuchárskej knihy, trošku som ho prispôsobila našim chúťkam a obsahu chladničky a výsledok naservírovala hladnému manželovi. Dopadli tak dobre, že si musel po obede dávať „tráviacu tabletku“ vo forme vychladenej desiatky.

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 2 zelené chilli papričky
  • 1 cibuľa
  • 100 g anglickej slaniny
  • 100 g syru
  • 2 dl kyslej smotany
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • kayenské korenie, čierne korenie, soľ, olej

Postup:

  1. zemiaky očistím a nakrájam na tenké plátky
  2. chilli papričky prekrojím na polovicu, odstránim jadierka a nasekám nadrobno
  3. cibuľu nakrájam na polkolieska
  4. na panvici rozpálim olej, na ktorom osmažím zmes zemiakov, chilli a cibule
  5. zmes osolím, okorením čiernym a kajenským korením
  6. rúru predhrejem na 180°C
  7. plátky slaniny nakrájam na kocky
  8. zemiakovú zmes vložím do ohňovzdornej misy, prilejem naň (predom zmiešané a mierne osolené) smotany, poukladám slaninku a všetko posypem strúhaným syrom
  9. v rúre pečiem asi 40 minút

Dobrú chuť!
Mexické „francúzske zemiaky“


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross