No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Muffin s tmavou čokoládou a vlašskými orechmi

Americké muffiny sa aj v našich končinách stali veľmi obľúbenými. A niet sa čomu čudovať. Sú veľmi jednoduché na prípravu, zvládne ich aj neskúsený domáci cukrár, chutia výborne a sú veľmi dobre variabilné. Základný "klasický" či kakaový recept  môžete doplniť o ďalšie chute podľa vlastného gusta - čokoládou, rôznymi orieškami, sušeným, alebo čerstvým ovocím. Ale mali sme tu už aj recept na slaný muffin...

Tentoraz pre vás máme pomerne klasický recept, ktorý kombinuje "základný" muffin s kúskami horkej čokolády a vlašskými orechmi.

Muffin s tmavou čokoládou a vlašskými orechmi

Poznámka: Recept je z amerického zdroja, takže používa podľa tamojšieho zvyku mierku "cup", čiže šálku. Na mnohých dnešných odmerkách už túto jednotku nájdete, ak nie, tak vedzte, že jeden cup je skoro 240 ml.  Recept je na 12 muffinov.

Muffin s tmavou čokoládou a vlašskými orechmi
Recipe Type: Sladkosti
Cuisine: Americká
Prep time:
Cook time:
Total time:
Výborný klasický muffin, ktorý kombinuje základný muffin s kúskami horkej čokolády a vlašskými orechmi.
Ingredients
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky cukru (my sme dali pol na pol biely a hnedý cukor)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2/3 šálky mlieka
  • 1/2 šálky roztopeného masla (už vychladnuté)
  • 2 vajcia, mierne rozšľahané
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 200 gramovej tmavej čokolády nasekanej na kúsky (my sme použili 150 gramov klasickej, nasekanej do cesta + 50 gramov čokoládových bobuliek na vrch muffinov)
  • 1/2 šálky vlašských orechov
Instructions
  1. Zapnem rúru, nastavím na 200 stupňov
  2. Roztopím maslo, nech má čas vychladnúť
  3. Namastím muffinový pekáč
  4. Vo väčšej miske premiešam múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ
  5. V ďalšej miske zmiešam mlieko, vajcia, maslo
  6. V strede "suchej" misky spravím priestor do ktorej nalejem obsah "mokrej" misky, rýchlo premiešam, kým sa suroviny spoja
  7. Primiešam nasekanú čokoládu a orechy
  8. Cesto naberiem na formy. Každú formu pritom naplním asi tak do dvoch tretín, nech ostane miesto na rast muffinu.
  9. Vložím muffiny do rúry a pečiem 15-20 minút. Prepečenosť kontrolujem klasickou metódou: do muffinu vpichnem špajlu, alebo špáratku a ak vyjde čisté, nepolepené cestom, tak je muffin upečený.
  10. Nechám trochu vychladnúť a vrhnem sa na krásne muffiny.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Muffin s tmavou čokoládou a vlašskými orechmi

Muffin s tmavou čokoládou a vlašskými orechmi

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross