Korenisté indické mäsá sa v našich zemepisných šírkach väčšinou podávajú s ryžou. Je to síce fajn riešenie, pomerne málo pracné, viem však aj lepšie. Je ním tradičné indické pečivo Naan. Prvý raz sme Naan vyskúšali v indickej reštaurácii. Keď ho jete ešte teplé, čerstvo vytiahnuté z pece, zistíte, že krásne podčiarkuje harmonicky zložitú chuť mäsa a že je perfektným partnerom ku kari jedlám.
Misia bola jasná: prehľadal som internet, našiel recept z hodnoverného zdroja a presvedčil manželku, aby Naan skúsila upiecť doma. Výsledok bol presvedčivý a prekvapivo rýchly a jednoduchý.
Čo k tomu treba (4 kusy, pre 2 osoby):
Ako na to:
Nezľaknite sa, ak výsledok nebude upečený dozlata, ako je u nás zvykom, naan bol takto výborný, chutný. Vyskúšali sme aj vyššiu teplotu, vtedy boli chlebíky síce pekne dozlata upečené, boli však trošku suchšie.
Na nete je X kombinácií na tému naan, skúste experimentovať so zložením, teplotou a dobou pečenia, a napíšte nám, ako sa vám to vydarilo.
Dobrú chuť.
Tip: skúste naan potrieť roztopeným maslom a cesnakom. Mňam.