No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Naše domáce lasagne

lasagnePredpokladám, že lasagne netreba predstavovať. Po pizze a špagetách je to hádam najznámejšie talianske jedlo v našich končinách. Kombinácia mäsa, paradajkovej omáčky, cestovín a syru nemôže byť zlá, preto ju má asi každý rád, samozrejme vrátane nás. Najprv sme ju jedli len v reštauráciách, potom sme sa rozhodli vyskúšať ju doma. No začali sme nesmelo, s polotovarom z krabice, naivne sme si mysleli, že je to príliš ťažké jedlo. Po istom čase sme sa však nevyhnutne museli dopracovať k 100% domácej verzii, ktorú vám teraz predstavíme (dobre, možno len 85% domáca, cestoviny sme si nevyrábali sami 🙂 ).


Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 250-300g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 mrkva
  • 2ks stopkového zeleru
  • 5-6 paradajok
  • 1 dl červeného vína
  • Niekoľko listov bazalky (alebo štipka sušenej bazalky)
  • Soľ, čierne korenie
  • Bešamelová omáčka
  • 15 dkg strúhaného syru
  • Olivový olej
  • Cca. 15 plátkov lasagne cestovín

Príprava omáčky

  1. Na rozpálenom olivovom oleji rýchlo opražím mleté mäso
  2. Pridám na jemno nakrájanú cibuľu, mrkvu a na strednom ohni varím cca. 5 minút (Pozn.:  my sme zeleninu rozsekali mixérom, aby sa lepšie rozvarili v omáčke)
  3. Prilejem červené víno a krátko prevarím, potom pridám bazalku
  4. Pridám ošúpané a nadrobno nakrájané paradajky, osolím, okorením, pridám nakrájaný stopkový zeler
  5. Celú masu dobre premiešam, ak je príliš hustá, pridám trošku vína
  6. Hrniec prikryjem a omáčku dusím asi 30 minút (pritom premiešavam)

Bašamel
Návod na prípravu bešamelu nájdete v tomto recepte

Finalizácia:

  1. Do vymasteného pekáča nalejem trošku omáčky, na ktorú poukladám rad cestovinových plátkov (netreba ich variť, uvaria sa v omáčke)
  2. Na plátky naberiem vrstvu mäsovej omáčky, na ktorú znovu naložím cestoviny, a znovu omáčku, pokračujem, kým sa mi neminie omáčka, končím vrstvou cestoviny
  3. Na hornú vrstvu rozotriem pripravený bešamel, ktorý potom ešte posypem strúhaným syrom
  4. Pekáč vložím na 30 min do rúry, na 200 °C, vyberiem krásne dozlata upečené lasagne

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] lasagne

lasagne


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross