Tento recept sa v našej rodine varí už dlhé roky, bolo to jedno z prvých skutočných jedál, ktoré som bol schopný navariť aj sám (samozrejme neberiem do úvahy špagety s morca dellou). Myslím, že jeho pôvodná forma pochádza zo slávnej Veľkej medzinárodnej kuchárky, ktorú mali naše mamy povinne na poličke. V rodine to voláme „čínske mäso“, aj keď s autentickou čínskou kuchyňou asi veľa spoločného nemá. Je to niečo ako zjednodušené, poeurópštené indicko-čínske jedlo, ochutené kari korením, sójovou a worcesterovou omáčkou.
Je to však výborné, veľmi rýchle a jednoduché jedlo. Zo všetkých tu zverejnených jedál má hádam najlepší pomer chuť/(rýchlosť +jednoduchosť). Preto je vhodné aj pre začiatočníkov a kuchárov, ktorí majú málo času a predsa chcú pripraviť niečo chutné.
Suroviny:
Ja zvyknem tento recept podľa nálady dopĺňať aj inými ingredienciami – napr. biele víno, cayenne korenie, cesnak, čerstvý zázvor, cibuľa – samozrejme nie všetko naraz, len 1-2 ďalšie prísady
Postup:
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!