No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Panenka po taliansky s opekanými gnocchi

Panenka po taliansky s opekanými gnocchiMal som strašnú chuť na novú bravčovinu.  Najlepšie s prísadami, ktoré som už dávno, alebo vôbec neskúšal pri varení. A samozrejme, duchovia internetu vypočuli moje prosby a naservírovali mi recept s talianskymi prísadami, po prečítaní ktorého mi potokom tiekli sliny. Však kto by ostal ľahostajným pri zozname surovín zahŕňajúcom panenku, prosciutto, sušené paradajky, čerstvú bazalku, alebo božsky znejúce opekané gnocchi s parmezánom?!  Pri nákupe som síce musel  siahnuť do peňaženky trošku hlbšie ako zvyčajne, ale musím uznať, oplatilo sa to. Dúfam, že bude chutiť aj vám.

Suroviny:

  • 450 g panenky, nakrájanej na plátky
  • 3-4 ks sušených paradajok, nakrájané na malé kúsky
  • 4 plátky prosciutta, nakrájané na malé kúsky
  • 1 menšia cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl vývaru
  • 1 dl sladkej smotany (30%)
  • cca. 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • petržlenová vňať, podľa chuti
  • olivový olej, soľ, čierne korenie
  • 300 g gnocchi
  • 2 lyžice masla
  • strúhaný parmezán

Postup:

  1. Na oleji asi 2-3 minúty opražím cibuľu, prosciutto, cesnak a paradajky
  2. Pridám mäso, pražím ďalších cca. 5-7 min, podľa chuti osolím, okorením
  3. Primiešam vývar a smotanu, nechám  zovrieť
  4. Pridám nasekanú bazalku a petržlen a varím ďalšie 2-3 minúty
  5. Uvarím gnocchi
  6. Vo väčšej panvici rozpálim maslo a trošku olivového oleja, na ktorom za niekoľko minút opekám gnocchi kým nedostanú krásnu zlatú farbu
  7. Gnocchi potom premiešam s nastrúhaným parmezánom a servírujem s mäsom

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Panenka po taliansky s opekanými gnocchi


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross