No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pečeň na pekáči

21. februára 2010 | | | |  | | |

Pečeň na pekáčiDávnejšie sme mali varenie rozdelené tak, že ja som bol zodpovedný za novinky a manželka varila klasiku. Ako sa to často stáva, časom sa v mojej polovičke zobudila zdravá profesionálna súťaživosť, a postupne začala s novinkami prichádzať aj ona. Samozrejme  je to výborná vec aj pre mňa, môj obzor a jedálny lístok sa rozširuje. Má to však aj háčik. Takto nie je vždy zabezpečená obhajoba mojich chuťových záujmov.

Na víkendovú hostinu totiž pripravila marinované a neskôr v anglickej slanine zapečené kuracie pečene (vďaka Nový čas).  Najprv som ich nechcel, lebo však „ja pečeň nemám rád“. Keď som však videl ako hostia ničia jeden batôžtek za druhým, tak som to nevydržal  a okoštoval... a svoju dogmu som mierne upravil 🙂

Suroviny

  • 800 g kuracej pečene
  • 50 ml piva
  • 30 ml vodky
  • 300 ml mlieka
  • 2 veľké cibule
  • Cca. 100 g anglickej slaniny
  • Strúhaný syr
  • Majorán, soľ, čierne korenie

Ako na to:

  1. Do mlieka pridáme na krúžky nakrájanú cibuľu, prilejeme pivo a vodku, okoreníme, osolíme a dochutíme majoránom
  2. Kuracie pečienky vložíme do marinády, zakryjeme  a cez noc necháme oddychovať v chladničke
  3. Ďalší deň pečienky vyberieme z marinády, osušíme
  4. Každú pečienku zabalíme do tenučkého  plátku anglickej slaniny, položíme ich na pekáč
  5. Na 200°C pečieme až kým sa slanina neopečie do chrumkava, pred dokončením posypeme pečienky strúhaným syrom a ešte niekoľko minút dopečieme.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Pečeň na pekáči


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross