No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pečená kačka cabernet

23. novembra 2008 | | | |  | |

Pečená kačka cabernetNapriek tomu, že máme kačku veľmi radi, doteraz sme ju nikdy nerobili, sám neviem, prečo. Pritom ak je na dennom menu našej „pracovnej“ reštaurácie kačka, tak ostatné alternatívy ani nepotrebujem počuť. Tentoraz sme sa konečne rozhodli odstrániť aj túto našu gurmánsku neprofesionalitu. Nakúpili sme kačacie stehná, vyhľadali atraktívny recept z našej obľúbenej kuchárskej knihy a dali sme sa do toho. Keďže výsledok nášho pokusu práve čítate, je asi jasné, že nám chutilo 🙂 .

Suroviny

  • 2 kačacie stehná (spolu cca. 1 kg)
  • 1 dl pomarančovej šťavy
  • 0,75 dl červeného vína typu Cabernet
  • nastrúhaná citrónová kôra (asi z polovičky citróna)
  • menšia lyžička cukru
  • soľ

Postup

  1. Cukor v malej panvici nechám karamelizovať
  2. K cukru opatrne prilejem víno a pomarančovú šťavu, pridám citrónovú kôru, miešam, kým sa karamel roztopí
  3. Z kačacích stehien odrežem pár kúskov kože, v ďalšom hrnci z tých kúskov vypečiem kačaciu masť
  4. Na trošku kačacej masti opražím stehná
  5. Stehná vložím do pekáča, polejem ich pripravenou šťavou
  6. Pekáč zakryjem alobalom a na jednu hodinu vložím do horúcej trúby
  7. Keď je mäso už mäkké, odstránim alobal  a obe strany stehien opečiem, kým dostanú krásnu zlatú farbu
  8. Podávam klasicky s dusenou kapustou a parenými knedľami

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Pečená kačka cabernet


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross