No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pečie KT: Jablkový perník

Máte radi perník? A čo tak ho trochu spraviť zdravším, aspoň tak naoko 😉  Základný recept na jablkový perník som našla tu,  trochu  som  ho však prispôsobila našim chúťkam. Výsledok je mäkký, od jabĺk šťavnatý perník ochutený kakaom, sladkou čokoládovou polevou a vyvážený kyslastým ríbezľovým lekvárom. Rumová čerešnička na "torte" to už len celé dotvára. Jednoduchý a výborný recept, odporúča celá rodina 🙂



 Jablkový perník

Jablkový perník
Recipe Type: Dezert
Prep time:
Cook time:
Total time:
Mäkký, od jabĺk šťavnatý perník ochutený kakaom, sladkou čokoládovou polevou a vyvážený kyslastým ríbezľovým lekvárom.
Ingredients
  • 300g polohrubej múky
  • 200g cukru
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 3 jablká
  • 2 balíky kypriaceho prášku do perníka
  • lekvár z čiernych ríbezlí
  • čokoláda na polevu
Instructions
  1. Múku, cukor, kakaový prášok, olej, mlieko, vajcia premiešam v miske
  2. Jablká nastrúham a pridám do masy, nakoniec primiešam aj kypriaci prášok
  3. Dobre premiešanú zmes vylejem na maslom vymazaný a vysypaný plech
  4. Pečiem na 180 stupňoch asi 30 minút
  5. Kým sa perník pečie, roztopím si čokoládu, ktorú použijem ako polevu
  6. Keď je perník hotový nechám ho vychladnúť, pomažem ho dobrou dávkou lekváru a polejem čokoládovou polevou.
  7. Počkám kým poleva stuhne a servírujem.




 Jablkový perník


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross