No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pomarančové tiramisu

Máme pre vás recept, ktorý je trochu iný, ako klasické tiramisu. Namiesto horkastej chuti espresso kávy a sladkej Marsaly v tejto variácii zákusku nájdete sladkoksylú príchuť pomarančovej šťavy, príjemne trpkú aromatickosť pomarančovej kôry a vždy obľúbený rum 🙂
P.S. Ak predsa túžite po klasike, tak recept na klasické tiramisu nájdete tu.

Pomarančové tiramisu
Recipe Type: Dezert
Cuisine: Talianska kuchyňa
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4-5 porcii
Recept na Tiramisu, ktoré nahrádza chuť kávy ovocnou ľahkosťou pomarančovej šťavy a arómou pomarančovej kôry a rumu.
Ingredients
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg detskej piškóty (podlhovastej)
  • 3 ks vajce
  • 3 polievkovej lyžice krištáľového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 ks pomaranča ( 2dcl pomarančového džúsu)
  • 2 polievkovej lyžice nesladeného KAKAO prášku
  • Soľ
Instructions
  1. Do misky nastrúham kôru z pomaranča a do druhej misky vytlačím šťavu.
  2. K pomarančovej šťave pridám rum.
  3. Žĺtky vajec, cukor, vanilkový cukor a kôru z pomarančov zmiešam a vyšľahám do peny. Potom pridám mascarpone a dôkladne premiešam.
  4. Z bielkov vajec vyšľahám tuhý sneh. Do bielkov pridám štipku soli, sneh bude pevnejší a belší.
  5. Piškóty namočím do pomarančovo – rumovej šťavy a naložíme ich do plytkej misky.
  6. Piškóty potom natriem krémom.
  7. Postupne tak vytvorím viac radov piškóty a krému.
  8. Na koniec posypem kakaom.
  9. Dám do chladničky na 4-5 hodín.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Pomarančové tiramisu

Pomarančové tiramisu


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross