Skutočnou kulinárskou lahôdkou v podobe Maďarského večera pokračuje tradícia originálnych a lákavých podujatí v rimavskosobotskom Hoteli Zlatý Býk. V piatok, 23. apríla, predstaví svoje kuchárske umenie priamo v Rimavskej Sobote Majster kuchárov Benke László, populárny pod menom Laci bácsi. Chýbať nebude ani prezentácia kvalitných vín z Tokajsuperior.
„Našou stálou snahou je ponúkať ľudom jedinečné zážitky z tematických večerov usporiadaných v našom hoteli. Tento raz sme sa rozhodli pre spojenie delikátneho jedla a vína,“ povedal pre Rimava.sk riaditeľ hotela Zlatý Býk Ľudovít Pollák. Ako dodal, Hotel Zlatý Býk navštívi majster kuchárskeho umenia, o čom svedčia aj početné ocenenia a veľké množstvo medailí, ktoré si Laci bácsi právom zaslúži. Bol šéfkuchárom v Maďarsku, v Holandsku, pracoval i v Paríži. V roku 1988 bol vedúcim maďarského tímu, ktorý vyhral kuchársku olympiádu.
„V roku 1996 Maďarská gastronomická spoločnosť vyznamenala Laci bácsiho za jeho celoživotné dielo. Je rytierom Chaîne des Rôtisseurs – medzinárodnej gastronomickej spoločnosti. Zároveň sa podpísal pod niekoľko kuchárskych kníh a odborných publikácií. Dokonca má vlastný program v celoštátnej televízii,“ doplnila manažérka hotela Iveta Fridrichová.
Skutočný odborník v gastronomickom odbore ponúkne svoje výnimočné menu a možno aj prezradí svoje kulinárske tajomstvá. Podávať sa bude defilé špecialít, ktoré už svojim názvom predznamenávajú ozajstný zážitok a skvelé chute.
Menu: Maďarský večer
Aperitív: Sauvignon Blanc 2008 ...1dl
Predjedlo: Terina z husacej pečene
Dereszla Tokaji Aszú 3 Putňové 2003 .... 1dl
*
Polievka: Estragónová ragú polievka
*
1. Hl. jedlo: Morčacie prsia šéfkuchára
Gere Attila Villany Portugieser .......1dl
*
2. Hl. jedlo: Sviečkové filé na Budapeštiansky spôsob
Egri bikavér Thummerer Vilmos ....1dl
*
Dezert: Magnátové palacinky
Grof Degenfeld Tokaji Aszú 5 Putňové 2000 .......0,5 dl
*
syr
Grand Reserve červené víno ..........2dl
Pokiaľ máte záujem zúčastniť sa tohto výnimočného večera plného pôžitkov, kontaktujte priamo hotel Zlatý Býk alebo volajte na telefónne číslo 0902 904 316 – pani Fridrichová. Cena vstupenky je 30 € na osobu. Vzhľadom na veľký záujem je počet lístkov limitovaný. Nestrácajte teda čas a rezervujte si svoje miesto čo najskôr.
Zdroj: Rimava.sk