No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pražené cestoviny - déja vu?

Pražené cestovinyKeď sa vám zdá fotka povedomá, máte asi pravdu. Už sa tu pred pár týždňami objavila. Nie. Neopakujeme už zverejnený recept. Kuracie kúsky v chrumkavom cestíčku a sezamovo - medovou glazúrou sú síce naozaj dobré, ale až tak nie, aby sme ich zverejňovali dvakrát. Tentoraz sa chcem zamerať na vec, na ktorú som minule zabudol  - pražené cestoviny, ktoré ste na fotke mohli vidieť ako prílohu k mäsku.

Ak chodíte do ázijských bufetov, iste tieto cestoviny poznáte. Ja ich mám veľmi rád, uprednostňujem ich pre klasickou ryžou. Na nete nájdete milión  variácií na pražené cestoviny, v rôznych farbách, sladšie, slanšie, kyslejšie, so zeleninou, atď. My sme vyskúšali túto verziu. Je chutná, rýchla a jednoduchá. Niektoré bufety robia pražené cestoviny zo špagiet, mne sa viac pozdávajú ázijské vaječné rezance, sú totiž tenšie, viac sa hodia ako príloha.

Suroviny:

  • 250 g ázijských vaječných cestovín
  • 1-2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžička čili omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička vínneho octu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 6-7 lyžíc vlažnej vody
  • Trochu oleja (je veľmi rád používam „wok olej“ z lidl, je ochutený cesnakom,  zázvorom a sezámovým olejom“)

Postup:

  1. Cestoviny riadne uvarím, scedím
  2. Všetky suroviny naládujem na cestoviny, dobre premiešam a opražím vo woku
  3. Nič viac... to je všetko, dobrú chuť

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross