No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom

V našich krajoch patrí restovaná pečeň medzi klasické recepty gazdiniek. Tentoraz ale túto klasiku trochu doplníme. Ostali sme pri dobre osvedčenom, bohato cibuľovom a majoránkovom základe, obohatíme ho ale pridaním jablka, trochu paradajkového pretlaku a dobrou dávku červeného vína. Okrem ochutnania výborného jedla vám tak tento recept vytvorí aj príležitosť dať si pohárik dobrého červeného vína 🙂

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom
Recipe Type: Hlavné jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Osvedčený recept obohatený jablkom, paradajkovým pretlakom a dávkou červeného vína.
Ingredients
  • 500 dkg kuracej pečene
  • 4 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej, resp. kačacia masť
  • 1-2 jablká
  • soľ
  • čierne korenie
  • majoránka
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 3 – 4 dcl červeného vína
  • ryža (príloha)
Instructions
  1. Kuraciu pečeň, jablká a cesnak nakrájam na malé kúsky, cibuľu nakrájam na tenké rezance.
  2. Na rozpálenom oleji, resp. masti začnem restovať cibuľu. Potom pridám pečeň a po 2 min. aj jablká a paradajkový pretlak.
  3. Okorením a osolím a podlejem červeným vínom.
  4. Varíme asi 20 min.
  5. Kým bude jedlo hotové postavím vodu a uvarím ryžu. Hotovo 🙂

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross