No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rozmarínové kuracie stehná

Rozmarínové kuracie stehnáDnes sme dostali chuť na málo exotické jedlo a ja som vyslovene dostal slinu na niečo s rozmarínom. Tak sme vytiahli recept, ktorý sme našli pred nejakým časom na nete, trošku sme ho prispôsobili našim chúťkam (čo znamená, že sme kura spravili s bohatou omáčkou a všade sme prilievali víno) a vyskúšali ako nedeľný obed. Keďže recept hneď aj zverejňujeme, tak si asi viete domyslieť, že sa kurča vydarilo. Aj keď z pohľadu na suroviny je to hneď jasné...


Suroviny

  • 4 kuracie stehná (my sme použili horné)
  • ½ lyžičky rozmarínu a šalvie
  • 2 dl bieleho vína
  • 2 dl sladkej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka cukru
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 2 tenké plátky domácej slaniny
  • soľ, čierne korenie

 

Ako to robíme my:

  1. kuracie stehná osolím, okorením a posypem rozmarínom a rozdrvenou šalviou (zaujímavá môže byť aj kombinácia s tymiánom namiesto šalvie)
  2. na rozpálenom olejom opečiem stehná do zlatista
  3. stehná vyberiem, vložím ich do pekáča, podlejem olejom, prikryjem ich plátkami slaniny, pekáč zakryjem alobalom a vložím na 40-50 minút do rúry, aby sa mäso dobre prepieklo
  4. výpek je cenným urobíme z neho fajn omáčku: vlejem do výpeku 1 dcl vína a smotanu
  5. osolím, okorením, vložím do nej roztlčený cesnak a štipku cukru
  6. omáčku prevarím a potom ju zahustím múkou
  7. vyberiem stehná z pekáča a servírujem ich spolu s chutnou omáčkou

Tip: ako prílohu skúste cestoviny pokvapkané olivovým olejom

rozmarin900


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross