No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rýchle cesnakovo-syrové pagáčiky

Krásny májový večer, terasa pripravená, pivečko vychladené a zrazu zistíte, že k tomu pivečku by ste si dali niečo pod zub. Chrumky sa už minuli, aj tyčinky sú zbaštené, arašídy nikde. Tak neostáva nič iné, len si niečo rýchlo upiecť. A tu prídu do obrazu nekysnuté pagáčiky s veľkou dávkou cesnaku a poriadne zrelým syrom cheddar, ktoré sú hotové za nejakých 40 minút. Cesnak máme strašne radi, tak jo je v recepte hojne, kľudne môžete znížiť dávku, ak vám to nesedí. Užívajte 🙂

Rýchle cesnakovo-syrové pagáčiky

Pozn. recept je z amerického zdroja, tak je klasicky písaný "hrnčekovou" mernou jednotkou. Ak nemáte odmerku s vyznačením hrnčeka "cup", tak to môžete nahradiť cca. 240 mililitrami.

Rýchle cesnakovo-syrové pagáčiky
Recipe Type: pečivo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Super rýchle a jednoduché pagáčiky s božskou kombináciou cesnaku a zrelého syru Cheddar.
Ingredients
  • Pagáčiky:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 3-4 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • menšia lyžička soli
  • 1/4 lyžičky cayenne korenia
  • 1 hrnček cmaru (izbová teplota, nie priamo z chladničky)
  • 100 gramov roztopeného masla
  • 1,5 hrnčeka strúhaného syru cheddar, čím zrelší, tým lepšie
  • Na potieranie pagáčikov
  • 3 lyžice roztopeného masla
  • 1 lyžica nasekanej zelerovej vňate
  • 1 väčší strúčik rozdrveného cesnaku
Instructions
  1. Zapnem rúru na 220 stupňov, pripravím pekáč a papier na pečenie
  2. Vo väčšej miske premiešam múku, cukor, prášok do pečiva, cayenne, soľ
  3. V ďalšej miske zas zmiešam cmar, maslo a cesnak.
  4. Tekuté prísady potom prilejem k suchým a poriadne premiešam, následne k mase primiešam aj nastrúhaný syr.
  5. Rukami naberiem menši porciu cesta a umiestnim na pekáč tak, aby mi táto porcia vydala cca. 10-12 kusov. Tvar by mal byť viac plackovitý, ako pagáčikový a radšej viac menších kusov, nech sa dobre prepečú. Nechajte okolo porcii trochu miesta, pri pečení ešte narastú.
  6. Pekáč vložím do rúry a pečiem cca. 20 minút.
  7. Kým sa pečú, v miske zmiešam prísady na potieranie. A keď sú pagáčiky upečené, hneď ako ich vytiahnem z rúry ich poriadne popotieram touto cesnakovou krásou. Pri pečení sa totiž väčšina cesnakovej arómy z pagáčikov vytratí, resp. zmení na príjemne sladkú chuť pečeného cesnaku, tak to treba trochu oživiť 🙂
  8. Počkám, kým vychladnú, sadnem na terasu, otvorím si pivo a pustím sa do pagáčikov 🙂

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Rýchle cesnakovo-syrové pagáčiky


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross