Krásny májový večer, terasa pripravená, pivečko vychladené a zrazu zistíte, že k tomu pivečku by ste si dali niečo pod zub. Chrumky sa už minuli, aj tyčinky sú zbaštené, arašídy nikde. Tak neostáva nič iné, len si niečo rýchlo upiecť. A tu prídu do obrazu nekysnuté pagáčiky s veľkou dávkou cesnaku a poriadne zrelým syrom cheddar, ktoré sú hotové za nejakých 40 minút. Cesnak máme strašne radi, tak jo je v recepte hojne, kľudne môžete znížiť dávku, ak vám to nesedí. Užívajte 🙂
Pozn. recept je z amerického zdroja, tak je klasicky písaný "hrnčekovou" mernou jednotkou. Ak nemáte odmerku s vyznačením hrnčeka "cup", tak to môžete nahradiť cca. 240 mililitrami.
Rýchle cesnakovo-syrové pagáčiky
Recipe Type: pečivo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Super rýchle a jednoduché pagáčiky s božskou kombináciou cesnaku a zrelého syru Cheddar.
Ingredients
Pagáčiky:
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžičky cukru
1 lyžica prášku do pečiva
3-4 strúčiky cesnaku, rozdrvené
menšia lyžička soli
1/4 lyžičky cayenne korenia
1 hrnček cmaru (izbová teplota, nie priamo z chladničky)
100 gramov roztopeného masla
1,5 hrnčeka strúhaného syru cheddar, čím zrelší, tým lepšie
Na potieranie pagáčikov
3 lyžice roztopeného masla
1 lyžica nasekanej zelerovej vňate
1 väčší strúčik rozdrveného cesnaku
Instructions
Zapnem rúru na 220 stupňov, pripravím pekáč a papier na pečenie
Vo väčšej miske premiešam múku, cukor, prášok do pečiva, cayenne, soľ
V ďalšej miske zas zmiešam cmar, maslo a cesnak.
Tekuté prísady potom prilejem k suchým a poriadne premiešam, následne k mase primiešam aj nastrúhaný syr.
Rukami naberiem menši porciu cesta a umiestnim na pekáč tak, aby mi táto porcia vydala cca. 10-12 kusov. Tvar by mal byť viac plackovitý, ako pagáčikový a radšej viac menších kusov, nech sa dobre prepečú. Nechajte okolo porcii trochu miesta, pri pečení ešte narastú.
Pekáč vložím do rúry a pečiem cca. 20 minút.
Kým sa pečú, v miske zmiešam prísady na potieranie. A keď sú pagáčiky upečené, hneď ako ich vytiahnem z rúry ich poriadne popotieram touto cesnakovou krásou. Pri pečení sa totiž väčšina cesnakovej arómy z pagáčikov vytratí, resp. zmení na príjemne sladkú chuť pečeného cesnaku, tak to treba trochu oživiť 🙂
Počkám, kým vychladnú, sadnem na terasu, otvorím si pivo a pustím sa do pagáčikov 🙂
3.5.3208
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]
Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.