No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Špagety s mušľami v smotanovo – citrónovej omáčke

Vytvorte si prímorský "fíling" a dovolenkovú atmosféru s týmito špagetami. Nejde len o mušle, ale aj ich súhru s bielym vínom a jemnou, osviežujúcou citrónovou-smotanovou  omáčkou.

Špagety s mušľami v smotanovo – citrónovej omáčke
Recipe Type: Cestoviny
Cuisine: Talianska
Prep time:
Cook time:
Total time:
Špagety s ľahkým pocitom stredomoria 🙂
Ingredients
  • 500g špagiet
  • Hlbokozmrazené mušle, resp. 3 konzervy Calvo čiernych mušlí (keďže nie sme pri mori, ja osobne preferujem konzervy)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1,5 dcl bieleho vína
  • kúsok masla
  • smotana na varenie
  • petržlenová vňať
  • 1,5 dcl slepačieho vývaru
Instructions
  1. V prípade, že jedlo pripravujem z hlbokozmrazených mušlí, mušle treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
  2. Dám zovrieť vodu a uvarím špagety.
  3. Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku restujem na olivovom oleji a po minúte zalejem bielim vínom. Keď z vína sa odparí alkohol, pridám mušle.
  4. Okorením, pridám šťavu z citróna a dusím niekoľko minút.
  5. Postupne podlievam vývarom.
  6. Pred koncom pridám smotanu a petržlenovú vňať a dôkladne to premiešam so špagetami.
  7. Servírujem na tanier s plátkom citróna a posypem s parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Špagety s mušľami v smotanovo – citrónovej omáčke

Špagety s mušľami v smotanovo – citrónovej omáčke


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross