No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Spaghetti al tonno

špagety s tuniakomTuniakové špagety patria medzi naše najmilšie cestoviny. Sú rýchle, jednoduché a veľmi chutné. Platí to síce pre každé jedlo, ale pri cestovinách asi dvojnásobne – skúste použiť kvalitné cestoviny (napr. Gallo, Barilla, alebo Panzani), sú síce pomerne drahé, ale uvidíte, že výsledok stojí za to.

Tento recept vznikol po niekoľkých skúškach, skombinovaním niekoľkých receptov.
Suroviny (pre dve osoby):

  • 250 g kvalitných špagiet
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 120 g zelených olív
  • limetka, prípadne citrón
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. uvarím špagety al dente
  2. plochou časťou noža roztlačím cesnak, hodím ho do rozpáleného olivového oleja, nechám ho tam asi minútu, aby sa uvoľnila aróma
  3. do oleja hodím nadrobno nakrájanú cibuľu, mierne opražím
  4. pridám smotanu a limetkovú šťavu (približne z polovice limetky), soľ, korenie – posledné tri prísady podľa vlastného uváženia
  5. po niekoľkých minútach varenia do masy vložím tuniaka a na kolieska nakrájané olivy,
  6. rýchlo prevarím, a premiešam so špagetami
  7. nakoniec primiešam nasekanú petržlenovú vňať

špagety s tuniakom


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross