No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Sviečkovica s camembertom a duseným jablkom

Sviečkovica s camembertomMinule, keď sme si zaspomínali na výlet do Kremnice, nás napadlo, že by sme mohli aj doma vyrobiť pochúťku, ktorú sme si tam dali na obed.  Dali sme sa do toho a s menšími „vylepšovákmi“ odkukanými z iných zdrojov sme vytvorili chutnú kombináciu sviečkovice, syra, duseného jablka, orechov a praženej cibuľe. .
Suroviny:

  • 4 hrubšie plátky bravčovej sviečkovice
  • 2 kusy syra typu camembert (syr s bielou plesňou) – my sme použili encián so zeleným korením
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 jablko
  • červené víno
  • orechy
  • olej, grilovacie korenie

Postup:

  1. Mäso sme naklepali, okorenili grilovacím korením, potom na oleji opiekli
  2. Z jablka sme vykrojili 4 plátky, niekoľko minút sme ich dusili v červenom víne
  3. Kotúče syrov sme rozkrojili na polovicu
  4. Cibuľu sme nakrájali na krúžky, obalili v múke a potom vypražili v horúcom oleji, kým sme nedostali chrumkavé cibuľové čipsy
  5. Na každý plátok mäsa sme naložili plátok duseného jablka, plátok syru, syr sme posypali drvenými orechmi, potom sme túto kreáciu na niekoľko minút podusili
  6. Pred servírovaním sme mäso ozdobili cibuľovými čipsami

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Sviečkovica s camembertom


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross