Po dlhšom čase sa znova vraciame k našej milovanej mexickej kuchyni. Dali sme sa na výrobu Tacos Carnitas, čo sú mexické pšeničné tortilly, plnené korenistými kúskami chrumkavo-jemného bravčového mäsa (carnitas znamená mäsíčka, aký to sympatický názov 🙂 ), kyslou smotanou, paradajkami, pikantnými Jalapenos papričkami. Mäso sa počas procesu prípravy doslovne roztrhá na vlákna, čo môže byť celkom zábavný rodinný program pre deti, najlepšie sa to totiž robí rukami.
Nikdy som v Mexiku síce nebol, ale moje chuťové poháriky hovoria, že tieto prísady sa potom ešte dajú podľa každého chutí dopĺňať (vymeniť) s rôznymi salsami, cibuľou, alebo inou zeleninou. Ak ste si už vyskúšali chimichangas, alebo quesadillas, tak som si istý, že aj toto taco vám bude chutiť. Korenisté, pikantné s chutnými tortillami, proste Mexico es muy bien 🙂 .
Na ochutenie mäsa sa používa zmes rôznych korenín (chili, rímska rasca, bobkový list, oregano, škorica, klinčeky), my sme si zjednodušili prácu použitím hotovej koreniacej zmesi, ktorú môžete kúpiť v hypermarketoch. Koreniacu zmes, ako aj ostatné mexické prísady nám na vyskúšanie venovala spoločnosť Front Line Slovakia s.r.o., ktorá sa zaoberá výrobou mexických tortíll a distribúciou produktov pre mexickú kuchyňu priamo z Mexika - Ochutnajte to pravé Mexiko!
Suroviny:
Postup: