Idú letné horúčavy, je načase zmeniť jedálny lístok na ľahké, dobre stráviteľné talianske jedlá. Ako napríklad toto klasické kuracie jedlo, ktorým vraj pani manželka čakala svojho muža, ktorý sa vracal z poľovačky. Jednoduché, zároveň veľmi chutné jedlo, ktoré pomerne ľahko pripravíte aj pre väčší počet hostí. Na nete koluje množstvo receptov, my sme si na skúšku zvolili recept kuchára bez čapice, v jeho knihe talianskych špecialít sme sa ešte nesklamali.
Suroviny:
- 1 kilogram kurčaťa, alebo také isté množstvo stehien (naša voľba)
- 4 bobkové listy
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu (alebo štipka prášku)
- 2 strúčiky cesnaku (1 roztlačený, druhý nakrájaný)
- 1,5 dl suchého červeného (v ideálnom prípade chianti 🙂
- trošku múky
- 3 sardelové filety
- zo 10 čiernych, alebo zelených olív
- 400 gramov paradjok
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Postup:
- kúsky kuraťa osolím, okorením, pridám bobkový list, rozmarín, roztlačený cesnak a zalejem to všetko vínom
- nechám pácovať aspoň hodinu (najlepšie samozrejme cez noc)
- rúru zapnem na 180 stupňov
- kúsky kuraťa vyberiem z pácu (pác nevyliať!), papierovou utierkou ich trochu vysuším a potom posejem múkou
- v panvici rozpálim olivový olej, na ktorom rýchlo upečiem obe strany kuracích kúskov, kým nedostanú svetlohnedú farbu, mäso potom odložím
- do výpeku hodím nakrájaný cesnak, na slabom ohni upražím do zlata, pridám sardely, olivy a paradajky (tie predtým trošku roztlčiem na menšie kúsky), mäso aj s pácom a všetko na minútu prevarím
- ideálne by bolo mať panvicu, ktorú môžem dať do rúry, ja takú nemám, takže preto som celý obsah panvice následne preložil do pekáča, ktorý som zakryl alobalom na nechám v rúre na 180 stupňov na hodinu a pol
- servírujem na terase s fľaškou vína 🙂
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]