No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Teplý punč z Revúcej

29. decembra 2008 | | | |  | |

Zima už došla. Väčšiu časť decembra sa nám podarilo prežiť bez väčších mrazov, čo mňa, odporcu zimy celkom potešilo. Teraz však už mráz došiel, tak sme teda urobili klasické zimné domáce protiopatrenia: vytiahli teplejšie papuče, zvýšili intenzitu vykurovania a po večeroch sme začali vyrábať teplý punč z červeného vína, recept ktorého sa do rodinného archívu dostal vďaka pracovným cestám otca do Revúcej. Predpokladám, že to nebude tradičný revúcky punč, ale jedno je isté, je chutný a krásne zohreje.

Suroviny:

  • 1 l červeného vína
  • 6 ks klinčekov
  • 1 kus škorice
  • 0,5l čierneho čaju
  • 0,1 l rumu (my sme ho nemali, tak sme použili Tatranský čaj)
  • Hŕstka hrozienok
  • 1 pomaranč nakrájaný na menšie kúsky, alebo kolieska
  • 10-15 dkg cukru - podľa suchosti  vína a osobných preferencií

Postup:

  1. Víno, klinčeky a škoricu krátko povaríme
  2. Prilejeme ostatné ingrediencie a necháme chvíľku odstáť
  3. Podávame ešte teplé.

 

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross