No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tikka Masala

Tikka MasalaDúfam, že sa Vám naše indické recepty páčia, napriek prestávke totiž  s nimi nemienime prestať 🙂 .

Tentoraz tu máme známy recept Tikka Masala, čo je jedlo známe najmä v Anglicku, vytvorili ho vraj totiž Angličania z klasických indických jedál, keď sa im opečená, grilovaná Tikka zdala príliš suchá, tak ju doplnili korenistou kari omáčkou  známou aj z iných indických jedál.  Tikka Masala je najchutnejšia, keď mäso upečiete na grile.
Suroviny:

  • 1 lyžica limetkovej (alebo citrónovej)  šťavy
  • 1 lyžička jemne nakrájaného zázvoru
  • 1  strúčik cesnaku
  • 1,5 lyžičky koriandru
  • Trošku čili prášku
  • Cca. 500 g. kuracieho mäsa
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 0,5 lyžičky kurkumy
  • 120 g bieleho smotanového jogurtu
  • 1 menšia zelená čili paprička
  • Soľ, čierne korenie, olej


Postup:

  1. Mäso nakrájam na trošku väčšie kocky, resp. pásiky
  2. V miske premiešam limetkovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili prášok, polovicu koriandra, soľ a čierne korenie. Pridám mäso, všetko dobre premiešam a nechám pácovať cez noc.
  3. Kuracie kúsky potom poskladám na ihly a mäso upečiem na grile (alebo v prípade núdze na panvici)
  4. Medzitým zohrejem olej, v ktorom asi 10 minút pražím cibuľu.
  5. Pridám kurkumu, rýchlo prevarím.
  6. Zoberiem cibuľu z ohňa,  primiešam jogurt, koriander a čili, na miernom ohni varím, kým omáčka nezhustne
  7. Kuracie kúsky primiešam k jogurtovej omáčke, masu na ohni premiešam ešte asi 5 minút  a servírujem.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Tikka Masala


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross