No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tilapia plávajúca v dižonskej horčici

Tilapia plávajúca v dižonskej horčiciExtrémne jednoduchý, rýchly a chutný recept na prípravu morskej ryby, vhodný aj pre začínajúcich kuchárov. Teda ak vám nevadí špecifická chuť dižonskej horčice, ktorá hrá pri tomto jedle prím. Originálny recept bol na rybu tilapia, ale podľa mňa ho môžete pripraviť z väčšiny u nás dostupných filiet morských rýb. Ako na to?

Suroviny:

  • 350 g rybích filiet
  • 4 polievkové lyžice (PL) smotany na šľahanie
  • 4 PL kyslej smotany
  • 1,5 PL dižonskej horčice
  • 0,5 PL nahrubo mletej horčice (kde sú aj zachovalé semiačka)
  • 1 PL jemne nasekanej cibuľe
  • 1 lyžička kapary
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Zapnem rúru, nastavenú na 220 °C
  2. Filety poukladám na pekáč, posolím, okorením
  3. V miske zmiešam smotany, horčice, cibuľu a kapary, masu osolím, okorením
  4. Smotanovo-horčicovú masu rovnomerne natriem na filety a vložím do rúry
  5. Pečiem 10-15 min. (v závislosti od hrúbky filiet) a hneď servírujem.

Dobrú chuť

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Tilapia plávajúca v dižonskej horčici


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross