No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Varí Janka R.: Chlebové fondue

23. januára 2011 | | |  | | |

Chlebové fondueNaša už stála prispievateľka, Janka R. nám tentoraz poslala recept na zaujímavú večeru - chlebové fondue.

Suroviny:

  • 2 okrúhle chleby (menšie)

Plnka:

  • 1 veľká pochúťková smotana 375 g
  • 1 Karička v črievku XXL
  • 1 zväzok zelenej cibuľky
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1 paprika - červená alebo oranžová (kvôli farbe)
  • trochu vegety
  • nastrúhať – tvrdé syry – údený (asi 20 dkg) a Nivu (10 dkg)
  • maslo


Postup:

  1. Z chleba odkrojíme vrch, stred vydlabeme a vnútro pokvapkáme maslom
  2. Pripravíme plnku z horeuvedených surovín a rozdelíme do dvoch chlebov
  3. navrch nastrúhame ešte trochu údeného syra . Takto naplnené chleby
  4. prikryjeme odkrojeným vrchom, dáme na plech, striedky poukladáme na plech okolo chleba , pokvapkáme
  5. maslom a dáme do rúry na 10 - 15 minút zapiecť
  6. Po zapečení chleby vyberieme, preložíme na drevený lopár, poukladáme pripečené striedky (aj nakrájaný vrch) a konzumujeme.

Dobrú chuť vám praje Janka R.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Chlebové fondue


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross