Môj manžel náruživo rád vystrihuje recepty z časopisov. Oduševnene mi ich predčítava, potom mi ich vycapká na chladničku. Tie, ktoré sa mi nezdajú, alebo je s nimi príliš veľa roboty, potom nenápadne „stratím“, ale i tak ich zostáva neúrekom. Jeden z tých, ktoré sa naozaj osvedčili, bol práve tento losos. Celé varenie aj s prípravou (bez prílohy) nezaberie viac ako 15 minút a je to veľmi chutné Paráda, nie?
Pre 4 osoby potrebujeme:
- 60 dkg filé z lososa bez kože
- maslo na pečenie
- K omáčke:
- 1 dl šľahačkovej smotany
- 1 dl polosladkého bieleho vína
- 2 obdĺžniky syrokrému
- 2 lyžičky najemno posekanej bazalky
- 1-2 dkg roztopeného masla
- soľ
- mleté biele korenie
Príprava:
- Lososa nakrájam na 4 kúsky a na strednom ohni ich opečiem. Losos je hotový raz – dva, stačí z každej strany po 2-3 minúty.
- Kým sa losos pečie, v smotane na ohni za stáleho miešania roztopím syr. Keď zovrie, pridám víno, bazalku a podľa chuti soľ a korenie. Neustále miešam a varím len dovtedy, kým zovrie.
- Pri podávaní polejem kúsky lososa omáčkou, možno ho dozdobiť kolieskami citróna alebo pomaranča.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]