No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Varí KT: Losos v omáčke z bieleho vína

27. februára 2011 | | | |  | | | |

Losos v omáčke z bieleho vínaMôj manžel náruživo rád vystrihuje recepty z časopisov. Oduševnene mi ich predčítava, potom mi ich vycapká na chladničku. Tie, ktoré sa mi nezdajú, alebo je s nimi príliš veľa roboty, potom nenápadne „stratím“, ale i tak ich zostáva neúrekom. Jeden z tých, ktoré sa naozaj osvedčili, bol práve tento losos. Celé varenie aj s prípravou (bez prílohy) nezaberie viac ako 15 minút a je to veľmi chutné Paráda, nie?

Pre 4 osoby potrebujeme:

  • 60 dkg filé z lososa bez kože
  • maslo na pečenie
  • K omáčke:
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 1 dl polosladkého bieleho vína
  • 2 obdĺžniky syrokrému
  • 2 lyžičky najemno posekanej bazalky
  • 1-2 dkg roztopeného masla
  • soľ
  • mleté biele korenie

Príprava:

  1. Lososa nakrájam na 4 kúsky a na strednom ohni ich opečiem. Losos je hotový raz – dva, stačí z každej strany po 2-3 minúty.
  2. Kým sa losos pečie, v smotane na ohni za stáleho miešania roztopím syr. Keď zovrie, pridám víno, bazalku a podľa chuti soľ a korenie. Neustále miešam a varím len dovtedy, kým zovrie.
  3. Pri podávaní polejem kúsky lososa omáčkou, možno ho dozdobiť kolieskami citróna alebo pomaranča.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Losos v omáčke z bieleho vína


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross