No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Varí KT: Šťavnatý vyprážaný rezeň

Šťavnatý vyprážaný rezeňTeraz zhíknete: čo je to za gurmánske jedlo? - ale chcem vám dokázať, že i v takej klasike, ako je „šnicel“ sa dá inovovať.
Prvý prekvapujúci zážitok som mala na jednej svadbe pri Balatone, kde rezeň nebol len jednoducho solený, miesto soli použili (pravdepodobne) grilovacie korenie. Mäso zrazu bolo prekvapujúco chutné. Ale ozajstná reforma mi prišla mailom – recept na šťavnatý rezeň. Zdôrazňujem to najmä preto, že ja osobne – síce nie často (viete, racionálna kuchyňa) -  rada robím rezne z morčacích pŕs, ale toto mäso je dosť suché. Vyskúšajte ho podľa tohto receptu a budete prekvapení.

Potrebujete:

  • 800 g kuracích alebo morčacích pŕs
  • 1 veľký biely hustý jogurt (asi 400 g)
  • 2 celé vajíčka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • koreninová soľ (napr. grilovacie korenie)

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na rezne a jemne vyklepte. Osoľte ich a posypte čiernym korením.
  2. Pripravte si marinádu: v jogurte vymiešajte 2 celé vajíčka, prelisované strúčiky cesnaku, opäť čierne korenie a nejakú koreniacu zmes (ja najčastejšie používam zmes na pečené kurča, alebo grilovacie korenie)
  3. Do tejto marinády poukladajte mäso tak, aby mohlo jogurt nasávať z oboch strán.
  4. Mäso nechajte postáť v marináde aspoň jeden deň, potom rezne namáčajte už len do strúhanky a klasickým spôsobom vypražte. (Túto časť mám rada, netreba sa piplať s trojobalom!)

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Budete prekvapení, aký šťavnatý a chutný výsledok dostanete. Takéto mäso zostáva šťavnaté aj v studenom stave, keď sa vaši potomkovia pri raňajkách pobijú nad posledným kúskom zo včerajšieho obeda. Želám vám dobrú chuť!
Šťavnatý vyprážaný rezeň


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross