No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Z Bubuho kuchyne: Casserole z klokanieho mäsa

Casserole z klokanieho mäsaVďaka nemenovanému veľkoobchodu máme v poslednom čase prístup ku „kvázi-exotickým“ druhom mäsa. Klokanie mäso bolo aj na prvý pohľad veľmi zaujímavé a môj názor sa nezmenil ani po prvých skúsenostiach. Práve naopak: asi od júla 2008 patrím k pravidelným konzumentom tejto špecialitky.

Klokanie mäso sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi, vrátane perfektného steaku, napríklad s omáčkou salsa verde. Teraz však napíšem ako sa dá pripraviť zjednodušený Casserole, t.j. klasické francúzske jedlo.

Ingrediencie:

  • 0,5 kg čistého klokanieho mäsa (to nie je problém, približne 1 kg balenie obsahuje na 99,9 percent čisté mäso)
  • 2 polievkovej lyžice olivového oleja
  • 1 cibule
  • 3 prúžky cesnaku
  • 150-200 g hríbov/húb, rozkrájať.
  • 2,5 deci červeného vína (pozor na kvalitu!)
  • 1,5 deci hovädzej polievky
  • 2 polievkovej lyžice paradajkovej omáčky
  • tymián a rozmarín podľa chuti, ja osobne nikdy nešetrím so zeleným korením a keď to trošku preženiete, nie je to vôbec na škodu veci 🙂
  • 2-3 bobkového listu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Príprava je mimoriadne jednoduchá (povedzme, že trošku zjednodušená, čo sa však v žiadnom prípade neškodí kvalite):

  1. Olej dáme do panvice (ja používam wok) a po 2-3 minútach pridáme mäso rozkrájané na  cca 4 centimetrové kocky. V priebehu niekoľkých minúť rýchlo opražíme kým nezíska jemnú hnedastú farbu, potom vyberieme a dáme nabok. Tento krok by som v žiadnom prípade neodporúčal vynechať, lebo sa tým zakonzervujú arómy a chute a nevytratia sa v priebehu ďalších krokov.
  2. Pridáme olej, najemno rozkrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Necháme v panvici, kým nezískajú svetlohnedú farbu.
  3. Potom pridáme zvyšok ingrediencií, vrátane „predpripravného“ mäsa a privedieme do varu. Potom dáme do rúry – najlepšie na hlinenom pekáči– a asi 2 hodiny pečieme pri teplote 160 stupňov.
  4. Mäso musí byť jemné a zároveň veľmi aromatické po približne dvoch hodinách, ale samozrejme musíte počítať s odchýlkou. Podávame s americkými zemiakmi alebo s fettuccine s maslom.

K tomuto jedlu by som odporúčal ťažšie červené víno, napríklad Cabernet Sauvignon alebo Syrah z údolia Rhôny.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Casserole z klokanieho mäsa


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross