No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Zapečené šampiňóny plnené citrónovou ricottou

Výborné talianske letné predjedlo pre posedenie na terase. Rýchle, citrónovo-pikantne osviežujúce ľahko stráviteľné a samozrejme fajné. Ďalšia inšpirácia od Jamieho Olivera.

Zapečené šampiňóny plnené citrónovou ricottou
Kuchyňa: Talianska
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
Suroviny
  • 250 g šampiňónov
  • 100 g ricotty
  • nastrúhaná kôrka z 1 citrónu
  • 1 čili paprička, bez semienok, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 lyžička oregána
  • hŕstka strúhaného parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • trochu rukoly
  • soľ, čierne korenie
Postup
  1. V miske premiešam ricottu s citrónovou kôrkou, čili, soľou a korením, následne pridám oregáno, parmezán a poriadne rozpracujem
  2. Odstránim nôžky šampiňónov, poobtáčam ich v olivovom oleji, trochu osolím, okorením
  3. Naplním ich pripravením krémom, posypem ešte porciou parmezánu, umiestnim na pekáč a na 220 stupňoch pečiem do zlatista, cca. 15 minút.
  4. Servírujem s rukolou, alebo podobným šalátom.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Ricottou plnené zapečené šampiňóny

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross