Zemiaky mám rád. Aj napriek ľudovej múdrosti podľa ktorej zo zemiakov rastie hlava. Povedal som si, risknem to..., a konzumujem ich vo všetkých možných podobách rád a (ak ich nemusím čistiť ja) pomerne často. Pečené zemiaky pozná asi každý – horúci zemiak, množstvo masla a soli – proste krása. Rád však s nimi idem na „ďalší level“ – dochucujem ich.
Po umučených zemiakoch sme teraz vyskúšali ďalšiu variáciu, ktorú som kvôli výzoru nazval zemiakovou húsenicou. Trik je v tom, že sa ešte surový zemiak nareže na tenké plátky (asi tak do ¾ zemiaku, aby sa plátky neoddelili), medzi ktoré sa dajú rôzne chuťovky. Pôvodný recept, ktorý ma inšpiroval hovoril síce len o cesnaku, ale neboli by sme to my, keby sme tam nenapchali aj slaninu. A som si istý, že sa dá vymyslieť ešte milión kombinácii.
K zemiakom sme pripravili aj príjemnú kyslastú jogurtovú omáčku, ktorá zemiaky veľmi vhodne dopĺňala.
Suroviny:
Postup:
P.S. Mne osobne sa tento recept veľmi zapáčil, budem ho iste robiť znovu a bol by som rád, keby ste sa podelili o vaše nápady na rôzne plnky. Mňa tak narýchlo napadlo napríklad bylinkové maslo, bacon, alebo kolegov výborný nápad – bryndza.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!