GEMER - Slovensko v uplynulých dňoch navštívila hlava katolíckej cirkvi, pápež František. Na našom území sa zdržal od 12. do 15. septembra, a to konkrétne v Bratislave, Košiciach, Prešove a Šaštíne. Náš región síce obišiel, no niečo z Gemera sa k nemu predsa len dostalo. A to rovno na jeho tanier.
O prípravu jedla pre pápeža sa postarala Denisa Stefanová, ktorá pôsobí v gastro sektore a zameriava sa na zdravú výživu. "Ako predjedlo sme robili domáce špaldové pečivo s bryndzou od Gemerských ovečiek," povedala Stefanová pre TV JOJ.
Článok pokračuje pod reklamou
"Sme nesmierne hrdí a sme o krok ďalej k poznaniu, že to čo robíme, robíme dobre," uviedla mliekareň, ktorá produkuje výrobky zo 100-percentného ovčieho mlieka na Gemeri v obci Hubovo.
Čo sa týka ďalších jedál, pápež mal napríklad bažantí vývar, ako hlavné jedlo bola podávaná divina, konkrétne ragú z daniela so špaldovou knedľou. Ako dezert pápežovi Františkovi naservírovali Pavlovu tortu z cukrárne v Topoľčanoch.
Celú reportáž TV JOJ si môžete pozrieť nižšie v článku: