Od pondelka, 20. apríla, už po ôsmykrát začína Týždeň slovenskej kuchyne, ktorý organizuje Spojená škola v Rimavskej Sobote vo svojich stravovacích zariadeniach. Podľa slov riaditeľa Spojenej školy Jaroslava Bagačku tento rok príde študentov školy zaúčať pani Jobiková zo slovenskej reštaurácie vo Zvolenskej Slatine. „Týždeň bude zameraný hlavne na odbornú stránku prípravy jedál,“ povedal pre Rimava.sk Bagačka. Okrem tradičných slovenských špecialít budú podľa Bagačku vo väčšej miere prevládať staršie - netradičné recepty z baranieho mäsa.
Medzi jedlá pripravované žiakmi Spojenej školy pod vedením ich majstrov budú patriť jánošíkov vrkoč, detvianske toliare, drotárska kapsa, baraní paprikáš, či tradičné bryndzové pirohy. Jedlá budú pripravované v stravovacích zariadeniach Čierny orol a Junior Komplex.
Ako riaditeľ školy poznamenal, prvky zo slovenskej kuchyne onedlho zúročia na Deň slovenského večera, ktorý Spojená škola pripravuje na 4. júna v rámci pripravovanej medzinárodnej akcie Spolu v EU - Dni porozumenia.
Spojená škola každoročne organizuje Týždeň slovenskej, maďarskej, českej a racionálnej kuchyne. Novinkou bola naposledy talianska kuchyňa.
Zdroj: Rimava.sk