Týmito slovami láka školské zariadenie Čierny orol v Rimavskej Sobote na svoj týždeň slovenskej kuchyne. Z tohto štýlu konkurenčného boja som znechutený a vôbec mu nerozumiem. Nad letákom, ktorý sa mi dostal do rúk, môžem len pokrútiť hlavou. Takto sa prezentuje reštaurácia, v ktorej varia žiaci?!? Takto sa chce presadiť pracovisko strednej odbornej školy, ktoré pripravuje budúcich odborníkov na gastronómiu? Škola, ktorá je platená z daní slovenských občanov? Mimochodom, tieto dane ako občan Slovenskej republiky platím aj ja.
K podobným praktikám by sa kvalitné zariadenie vôbec nemalo uchyľovať. Možno som naivný, ale dobré jedlo by sa malo predať samé. U nás pripravujeme špeciality ázijskej kuchyne. Nie však na úkor iných reštaurácií v Rimavskej Sobote. Zákazníci dostanú veľké porcie, chutné jedlá, z kvalitných surovín. Som rozčarovaný z toho, že so sloganom prišlo práve zariadenie, ktoré prevádzkuje škola. Celé je to o to smutnejšie. Aj u nás v Hanoi Restaurant máme na praktickom vyučovaní žiakov z hotelovej akadémie, sme ústretoví.
Atakov a nepravdivých informácií na moju adresu a adresu mojej prevádzky Hanoi Restaurant mám za poslednú dobu skutočne dosť. Opäť však môžem povedať len to, že najlepšou obranou je naďalej ponúkať kvalitné jedlá a snažiť sa hrať čistú hru. Riaditeľa prevádzky Čierny orol budem určite kontaktovať a podniknem ďalšie kroky.
A neférovým konkurentom odkazujem: Ak ku vám nechodia zákazníci, namiesto drahých dovoleniek a luxusných áut sa skúste zamerať na svoju kuchyňu. Varte, umývajte, robte 14 hodín denne ako obyčajní ľudia. Z toho, čo ušetríte, môžete ponúknuť lacnejšie jedlá alebo dať väčšie porcie, ako u nás. V Rimavskej Sobote je niekoľko kvalitných reštaurácií, som rád, že sa radíme medzi ne.
Majiteľ Hanoi Restaurant Milan Luong

[nggallery id=856]
(7. november 2012)
Slovensko obletela správa o kontrolách, ktorú regionálne úrady verejného zdravotníctva vykonali v ázijských reštauráciách na celom Slovensku. Uložených bolo vyše sto pokút, podľa medializovaných informácií hygiena dokonca prikázala tri reštaurácie zavrieť, medzi nimi aj Hanoi Restaurant v centre Rimavskej Soboty. Chceli sme vedieť, aké nedostatky úrad našiel a tiež to, čo na výsledky kontroly hovorí majiteľ reštaurácie. Na naše prekvapenie sme zistili, že „senzačné“ správy nie sú celkom pravdivé.

majiteľ Hanoi Restaurant Milan Luong
„Skutočne sme mali kontrolu, ale pred tromi mesiacmi! Išlo najmä o skladové priestory a ich rozdelenie,“ hovorí majiteľ Hanoi Restaurant Milan Luong. Ako dodal, pripomienky hygienikov plne rešpektoval, na jeden deň zavreli reštauráciu a nedostatky hneď odstránili. Z úradu prišli na opätovnú kontrolu, reštaurácia môže fungovať naďalej, čo sme si overili aj na hygiene.
Majiteľ Hanoi Restaurant v Rimavskej Sobote zároveň ubezpečil, že jedlo, ktoré v reštaurácii pripravujú, bolo, je a bude vždy v poriadku, v kuchyni dbajú na maximálnu čistotu, hygiena nenašla žiadne pokazené potraviny.
„Fungujeme ďalej. Naši hostia sa môžu na vlastné oči presvedčiť, v akom prostredí sa u nás varí. Kuchyňa je presklená a z reštaurácie do nej môže ktokoľvek cez sklo nazrieť, vidí kuchárov priamo pri práci,“ hovorí majiteľ reštaurácie. Ako dodáva, normy na prevádzkovanie reštauračných zariadení sú veľmi prísne, pozná ich a stanovisko z kontroly akceptuje.
„Je u nás čisto, používame kvalitné suroviny, hosťom u nás chutí. Chceme, aby sa k nám vždy radi vracali,“ zhrnul majiteľ Hanoi Restaurant, ktorý zároveň priznal, že nepravdivé medializované informácie reštaurácii poškodili a je smutný, že nemal priestor na vyjadrenie a nevedel sa brániť. Posunul ich právnikovi. „Najlepšou obranou však je to, že hostia sa sami môžu pozrieť, v akom prostredí jedlo pripravujeme,“ skonštatoval. Doplnil tiež, že služby chcú rozširovať, od novembra spustili donášku (0915 083 963).
[nggallery id=851]