V uplynulých dňoch to v zariadení Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS), v Čiernom orlovi, voňalo modernou slovenskou kuchyňou. Tentoraz to bude voňať tradíciou našich susedov – Čechov. Tradičné jedlá českej kuchyne Vám spoločne so žiakmi pripraví Josef „Pepa“ Zalabák z Poděbrad.
Medzi českými klasikami si pochutnáte na bravčovom kotlete plneného šampiňónmi alebo krkovičke s jablkami a cibuľkou, ktorý patrí medzi recepty známej českej herečky a kuchárky Markéty Hrubešovej. Alebo „což takhle si dám...“ nie špenát, ale napríklad domáci českú sviečkovú a k tomu karlovarské knedlíky. No pochutiť si budete môcť aj na staročeskej kulajde s hubami alebo Švejkovom tanieri.
K českým špecialitám dobre padne aj niečo sladké, čo tak vyskúšať trhance s ovocním přelivem – ako hovoria naši českí susedia.
Zopár českých špecialít, ktoré Vám Pepa pripraví už viete. Neprezradíme však celý jedálny lístok. Veď koniec koncov ho budete môcť ochutnávať každý pracovný deň, od 18. do 22. februára v zariadení Čierny orol na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. Prajeme dobrú chuť!
Reklamný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.