
Opäť je tu nový týždeň a redakcia Rimava.sk si pre vás pripravila týždenný jedálny lístok od miestnych reštaurácií. Neviete, kam na obed v Rimavskej Sobote? Žiadny problém! Ne menu.rimava.sk sa nechajte inšpirovať a vyberte si jedlo podľa svojej chuti.
Článok pokračuje pod reklamou
Aj tento týždeň sa potvrdzuje, že reštaurácie v Rimavskej Sobote dokážu svojim jedálnym lístkom prilákať nejedného hladoša.
Reštaurácia ČIERNY OROL ponúka zo svojich polievok hovädzí vývar s pečienkovýmu haluškami alebo paradajkovú so syrom. Z hlavných jedál vás čakajú kuracie prsia na salašnícky spôsob so zemiakovým šalátom, zapekané rezance s lekvárom a orechami alebo rybie filé na masle s varenými zemiakmi a mrkvovým šalátom. Pripravené majú pre vás aj pošírovaný filet zo zubáča, zemiakové šťuchance s maslom a bylinkami alebo bravčovú pikantnú krkovičku s americkými zemiakmi.
Zoraya Caffé & Restaurant láka na polievku – zeleninovú s kuriatkami. Z hlavných jedál si môžete zvoliť kuracie Kung-Pao so zeleninou, arašidami, jasmínovou ryžou a šalátom z čínskej kapusty, vyprážanú bravčovú krkovičku s teplým zemiakovým šalátom s kôprom, majonézou, cibuľkou, hráškom a citrónom a zapekaný karfiol so smotanou, vajíčkom, zemiakmi a syrom mozzarella. Pripravené majú pre vás aj pečené bravčové rebierka, coleslaw šalát a chlieb.
Incognito bistorant stavila na klasiku – vývar a hrachovú s krutónmi. Medzi hlavnými jedlami nájdete lososa s kôprovo-horčicovou omáčkou so zemiakovým koláčom a anglickou slaninou, bačovský rezeň s dusenou ryžou a čalamádou a Tagliatelle ai Funghi s petržlenovou vňaťou.
Tak čo, už ste si vybrali? Rimavská Sobota opäť ukazuje, že obed nemusí byť rutina - stačí si len vybrať a vychutnať si príjemnú chvíľu pri dobrom jedle. Dobrú chuť!
Zdroj titulnej ilustrácie: envato.com
NENECHAJTE SI UJSŤ