Oddnes sa už zaočkovaní ľudia a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 v posledných 180 dňoch, môžu najesť aj vo vnútorných priestoroch reštaurácií a jedální. Otvoriť môžu aj kaviarne či bary.
Ako ďalej vyplýva z aktualizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, nezaočkovaných nesmú do reštaurácie pustiť ani v prípade, že by mali negatívny test na koronavírus.
Článok pokračuje pod reklamou
Podmienkou na otvorenie v režime OP je obsadenosť maximálne do 50 percent kapacity zariadenia, obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti a zabezpečenie dvojmetrových odstupov medzi stolmi.
Konzumácia pokrmov alebo nápojov je povolená výlučne posediačky s cieľom zabezpečiť kontrolovaný rozostup osôb. Maximálna kapacita 50 percent sa netýka závodných, školských a podobných jedální.
Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou.
Aktualizovanú ponuku denného menu miestnych reštaurácií nájdete na našom webe menu.rimava.sk.