Reštaurácia Mladosť, ktorá patrí pod Strednú odbornú školu obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote, opäť rozvoniava svetovou kuchyňou.
Tentokrát si študenti i verejnosť vychutnajú tematický týždeň vo francúzsko-slovenskom štýle, na ktorý si škola pozvala výnimočného hosťa – Andreja Rotha, člena národného tímu Slovenska a majstra Slovenska v gastronómii.
„Pán Roth je šéfkuchár, ktorý pôsobí v hoteloch na Donovaloch. Je veľmi uznávaný nielen u nás, ale aj v zahraničí. Sme radi, že prijal naše pozvanie a našim žiakom predvedie svoju špičkovú prácu,“ uviedol riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka.
Tematický týždeň bude prebiehať formou bufetového podávania jedál. V ponuke sa objaví napríklad polievka z morských plodov, moderná úprava tresky či originálne poňaté tradičné šúľance. „Chceme ukázať spojenie francúzskej precíznosti so slovenskou tradíciou. Bude to zážitok nielen pre chuťové poháriky, ale aj inšpirácia pre našich študentov, ktorí budú môcť jedlá zaradiť do ponuky pre verejnosť,“ dopĺňa riaditeľ.
Článok pokračuje pod reklamou
Tieto tematické týždne sa v reštaurácii Mladosť tešia obľube a sú súčasťou praktického vyučovania študentov. V minulosti škola spolupracovala napríklad so šéfkuchárom Richardom Cisárom z Banskej Bystrice. Tentokrát stavili na novú, mediálne známu tvár. Podujatie sa uskutoční priamo v priestoroch reštaurácie Mladosť na Železničnej ulici.
A hoci tentoraz na tanieroch nebudú žabacie stehienka, ako sa s humorom pýtal jeden z návštevníkov, výber pokrmov bude skutočne zaujímavý. „Chceli sme sa držať v rámci možností bežných surovín, aby boli jedlá dostupné a zároveň zaujímavé. Niektoré kombinácie môžu prekvapiť, ale to je na tom to krásne,“ hovorí Bagačka.
Chcete zažiť jedinečný gastronomický zážitok vo dvojici? Reštaurácia Mladosť v spolupráci s Rimava.sk pozýva čitateľov, zapojte sa do súťaže a vyhrajte 1+1 vstup na tematický bufet vo francúzskom štýle!
Ako sa zapojiť?
Výhercu vyžrebujeme spomedzi komentárov v pondelok doobedu. Bonne chance!
NENECHAJTE SI UJSŤ