No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Advent v Hnúšti: Spoločné zdobenie stromčeka, návšteva Mikuláša, trhy a vianočné koncerty prinesú do mesta sviatočnú náladu

30. novembra 2022 | |  | 

HNÚŠŤA – V decembri sa bude aj Hnúšťou niesť vianočná atmosféra. Najkrajšie sviatky v roku mesto obohatí niekoľkými podujatiami. Prvé z nich je pripravené už na piatok 2. decembra.

Mestské kultúrne stredisko pozýva v piatok 2. decembra o 10:00 hod. na Námestie Janka Francisciho (pred poliklinikou), kde si obyvatelia mesta môžu spoločne ozdobiť veľký mestský stromček. Vítaní sú všetci, ktorí si donesú aj vlastné vianočné ozdoby.

Článok pokračuje pod reklamou


V utorok 6. decembra o 17:00 hod. do mesta príde známy hosť. MsKS Hnúšťa pozýva všetky deti na Mikulášske prekvapenie – hudobno-divadelnú šou Arthurova kapela a Mikuláš. Čakať na vás budú vo veľkej sále domu kultúry. Vstupné je 50 centov.

V stredu 7. decembra o 16:30 hod. dostanete od Základnej umeleckej školy Jána Valacha odpoveď na otázku, Čo sa skrýva vo vianočke. V programe, na ktorý vás srdečne pozývajú do Evanjelického a. v. kostola v Hnúšti, sa predstavia žiaci ZUŠ a Eva Varhaníková.

V piatok 9. decembra o 15:30 hod. sa so svojím programom Vianočná pošta predstaví MŠ Klokočova. V pondelok 12. decembra o 15:00 hod. prinesie Vianočnú náladu ZŠ J. F. Rimavského. Anjelské zvonenie v podaní MŠ Nábrežie Rimavy si budete môcť vypočuť v stredu 14. decembra o 15:15 hod. Vo štvrtok 15. decembra o 16:00 hod. si budete môcť vypočuť Radostnú zvesť v podaní ZŠ Klokočova.

Mikroregión Sinec-Kokavsko a mesto Hnúšťa vás pozývajú na Výstavu vianočných ozdôb spojenú s predajom. Nájdete ju v priestoroch sobášnej siene MsÚ Hnúšťa od stredy 14. decembra do piatka 16. decembra, v čase od 10:00 do 17:00 hod.

Článok pokračuje pod reklamou


V predvianočnom období nebudú chýbať ani trhy. Mesto Hnúšťa, MsKS Hnúšťa, školy a školské zariadenia pôsobiace v meste vás radi uvidia na tradičných Vianočných trhoch Hnúšťa, ktoré sa uskutočnia počas 2 dní, 14. decembra a 15. decembra.

  • 14. 12. sa na vás tešia: MŠ Klokočova, ZŠ Klokočova, Stredná odborná škola Hnúšťa, ŠZŠ, Komunitné centrum, primátor mesta, Koliba Reštaurácia, Včelárstvo Slatinský
  • 15. 12. sa na vás tešia: MŠ Nábrežie Rimavy, ZŠ J. F. Rimavského, Dedeso, ZUŠ, Centrum pre deti a rodiny, Gymnázium Mateja Hrebendu Hnúšťa, CVČ, MaTo Chemik, včelárstvo Slatinský a mnoho ďalšieho

Vianočný program ukončí v piatok 16. decembra o 18:00 hod. v dome kultúry tradičný ľudovo-ekumenický program Čarovné Vianoce.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross