No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Aj do Lučenca príde Mikuláš, pripravené sú aj trhy. Silvestrovský ohňostroj nebude

29. novembra 2022 | |  | 
Foto archívne. Zdroj: Novohradské.sk

LUČENEC – Tohtoročný vianočný program bude v Lučenci vyzerať tak, ako si ho obyvatelia pamätajú z obdobia pred pandémiou. Začne sa na Mikuláša a skončí sa na Nový rok. Samospráva sa tiež rozhodla o deň predĺžiť trvanie vianočných trhov.

"Vianočný čas sa v meste Lučenec začína Mikulášom 6. decembra, keď doobeda Mikuláš navštívi materské školy a poobede od 16.30 bude na Námestí republiky spoločne s deťmi ozdobovať vianočný stromček, ktorý spoločne rozsvietia. Okrem hlavného stromčeka budú rozsvecované aj ďalšie vianočné stromčeky v meste a to v ďalších 9 lokalitách," informoval hovorca mesta Lučenec Andrej Barančok. Pre deti sú samozrejme pripravené sladkosti, fotenie s Mikulášom a vianočná čiapka pre každého, kto si z domu donesie ozdobu na spoločný stromček na námestí.

Článok pokračuje pod reklamou


V nedeľu 18. decembra Lučenčanov a Lučenčanky čaká ekumenické stretnutie Svieť, svetlo, svieť so začiatkom o 16.00 h. na Námestí republiky. Vianočné trhy budú prebiehať počas troch dní, a to od 19. do 21. decembra na Námestí republiky. "Každý deň je pripravený program od 13-tej hodiny, kde sa najskôr predstavia detičky zo základných škôl so svojím vianočným programom a potom nám chvíle spríjemnia lučenské kapely, ktoré budú hrať aj na vianočnú nôtu do približne 19.30 h.," pokračoval Barančok s tým, že nebude chýbať stánok, kde bude prebiehať charitatívna zbierka a mnoho iného.

V pondelok 26. decembra bude mesto Lučenec spoluorganizovať celoslovensky známy 55. ročník Vianočného behu, ktorého sa každoročne zúčastňujú stovky bežcov z celého Slovenska. "Počas Silvestra 31. decembra nebudeme organizovať kultúrne podujatie, avšak na Nový rok 1. januára 2023 si užijeme laserovú show spolu s detskou konfetovou škriatkotékou s Lolom a Piškótom. Celé podujatie Vitaj Nový rok začne od 16.30 h., potrvá približne hodinu a bude zamerané pre rodiny s deťmi," vysvetlil.

V rámci šetrenia sa mesto rozhodlo sporiť aj na vianočnej výzdobe. Samospráva ju obnovila a rozširovala ešte v minulom roku za nižšie nákupné ceny. "Taktiež mesto používa nové LED výzdoby, ktoré majú minimálnu spotrebu. V rámci vianočnej výzdoby bude mesto Lučenec ponúkať aj tento rok novú smart vianočnú aplikáciu PLAYMAGIC pre vytvorenie interaktívneho vianočného pozdravu," zakončil hovorca.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross