No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Aj tento víkend nás čaká množstvo športových aj kultúrnych akcií. Kam sa vyberiete vy?

8. októbra 2021 |  | 
Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je Hokej-RS-1024x683.jpg

Pracovný týždeň vrcholí a dúfame, že väčšinu z nás čakajú dva dni voľna. Ak chcete tento víkend stráviť aktívne, môžete sa vybrať napríklad na jednu z akcií z nášho prehľadu.

Pripravujete podujatie a chcete, aby sa o ňom dozvedelo čo najviac ľudí? Dajte nám o ňom vedieť prostredníctvom nášho kalendára podujatí.

Výstava drobných zvierat

Celý víkend (9. a 10. október) bude v Čerenčanoch patriť výstave drobných zvierat, ktorú organizuje základná organizácia Slovenského zväzu chovateľov v Čerenčanoch. Otvorenie výstavy pre verejnosť je o 8:00.

Koncerty v gotických kostoloch

Medzinárodný hudobný festival Pro musica nostra Gömöriensi v týchto dňoch vrcholí dvoma koncertmi v gotických kostoloch. V piatok to budú Kyjatice a v sobotu Rimavské Brezovo. Oba sa začínajú o 18:00.

Revúcky streetball

Sobota (9. 10.) bude v Revúcej v športovom duchu. Na multifunkčnom ihrisku za Základnou školou Hviezdoslavova sa od 10:00 koná podujatie Revúcky streetball 2021.

"OZ NAŠA REVÚCA v spolupráci so združením Revúcka basketbalová asociácia, Mestským kultúrnym strediskom a za podpory Nadácie SPP sa rozhodli obnoviť podujatie Revúcky streetball po desiatich rokoch. Vzhľadom na pandemickú situáciu organizujeme nultý, testovací ročník," uvádzajú organizátori na Facebooku.

Výstup na vrch Železník

Ak ste prednedávnom zmeškali výstup na vrch Železník organizovaný občianskym združením (OZ) Sirkovanci, máte opäť príležitosť navštíviť ho vďaka ďalšiemu výstupu. Tentoraz ho organizuje OZ Rákošská cächa spolu s KST Dúbrava a zraz účastníkov je v sobotu 9. októbra pred kultúrnym domom v Rákošskej Bani od 8:00 do 8:30.

Prvý zápas na domácej palubovke

V sobotu 9. októbra o 17:00 odohrá BKM Lučenec na domácej palubovke v ŠH Arena Lučenec zápas proti BC Prievidza. Klub upozorňuje fanúšikov, že zápas je organizovaný v režime KZ (kompletne zaočkovaní).

Vernisáž letavských artefaktov

Už túto sobotu o 16:00 budete mať možnosť zažiť kúsok Letáv. Práce, ktoré vznikli v tábore umelcov, budú vystavené v coworkingovom centre Kruháč v Rimavskej Sobote. Organizátori prosia všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť, aby vyplnili tento krátky formulár.

Spomienka na prvú evanjelickú farárku

O prvej evanjelickej farárke Darine Bancíkovej nedávno vyšla publikácia a tejto zaujímavej osobnosti našich regiónov bude venovaná aj spomienka, ktorá sa koná v evanjelickom kostole v Lučenci v nedeľu 10. októbra o 15:00. Prednášať bude evanjelická farárka v Lučenci Mária Hroboňová.

Hokejový zápas medzi HKM Rimavská Sobota a MHK Kežmarok

Hokejisti HKM Rimavská Sobota nastúpia na svoj prvý domáci zápas tohtoročnej sezóny 2. hokejovej ligy. Ich súperom bude MHK Kežmarok. Soboťania zvíťazili v prvom zápase nad "béčkom" Liptovského Mikuláša 7:2. Duel sa uskutoční v sobotu 9. 10. 2021 o 17:00.

Koncert Jaromíra Nohavicu

Dlhoočakávaný kocert českého folkového pesničkára Jaromíra Nohavicu sa uskutoční už túto nedeľu 10. 8. 2021 o 19:30 v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v R. Sobote.

Na pesničkách ako Když me brali za vojáka, Mám jizvu na rtu, Minulosť či Hlídač krav vyrastal nejeden z nás. Nohavica sa ako prvý český pesničkár stal nositeľom ceny Premio Tenco, ktorú už niekoľko desaťročí udeľujú v rámci Festivalu autorských piesní v talianskom San Remu. Pridal sa tak k interpretom zvučných mien ako sú Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava alebo Leonard Cohen, ktorí získali toto ocenenie v minulosti.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross