No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ATRIUM ART: Na programe ruská kapela, M.E.L.L., špičkoví herci aj poradňa krásy

Festival divadla a hudby ATRIUM ART už po 8.krát prinesie na nádvorie historickej budovy Čierny orol v Rimavskej Sobote tradične kvalitnú kultúru. Počas dvoch dní je pripravená komédia, interaktívna divadelná šou, muzikálové a filmové melódie, domáca kapela aj ruská recesia. Podujatie Atrium Art sa uskutoční v posledné júnové dni, v piatok a sobotu, 29. a 30. júna.

"Festival začneme melódiami z broadwayských show a amerických filmov v podaní akustického džezového tria Soulmates a vynikajúcej rakúskej speváčky Angeliky Erlacher. V ich programe odznejú svetové evergreeny, známe muzikálové a filmové melódie aj latinsko-americké bossa novy," avizuje Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré Atrim Art organizuje spolu s OZ Oxymoron.

Ako ďalej uviedla, neskutočnú zábavu prinesie Petrohradská recesistická kapela OTAVA YO, ktorá prichádza do Rimavskej Soboty priamo z ruskej dedinskej diskotéky. Po štyroch rokoch sa na doskách Atria objaví aj miláčik rimavskosobotského publika, kapela M.E.L.L., ktorá vždy pritiahne na koncert veľa svojich prívržencov.

"Pre tých, ktorých viac zaujíma divadlo, ponúkame predstavenie plné vtipných veršov, šermiarskych súbojov, ale predovšetkým výpoveď o láske, samote a podivnom osude," hovorí Špitálová. Hru Túlavého divadla „Cyrano, alebo Bálabilé o Nose“ predvedie šesť špičkových hercov - Lucia Hurajová, Štefan Richtárech, Števo Martinovič, Kamil Mikulčík, Pavol Buocik a Jakub Nvota, ktorý je tvorcom a režisérom predstavenia.

Nielen pre ženy je určená fascinujúca informačná smršť, aká na Slovensku nemá obdobu. „Poradňa krásy Šereď“ je 80-minútová divadelná hra a súčasne komediálny projekt prvej a jedinej čisto ženskej komickej dvojice na Slovensku - herečky a autorky Oľgy Belešovej a Lucie Kollárovej, publicistky a moderátorky, ktorú poznáme najmä z Telerána televízie Markíza.

Najmenšie publikum zabaví Divadlo na kolesách s predstavením plným pesničiek. Na deti čaká knižný škriatok Fíha, ktorý spieva deťom pesničky, tancuje s nimi a naučí ich kopec nových vecí o svete, v ktorom žije.

Tohtoročné Atrium Art uzavrie koncert slovenského, aktuálne najobsadzovanejšieho kontrabasistu a skladateľa Štefana „Pištu“ Bartuša, ktorý predstaví svoje kompozície s formáciou JazzBrothers. "Tento jazzový projekt v modernej interpretácii ponúkne príjemný a nevšedný zážitok z najnovších trendov," dodáva Špitálová.

Permanentku na festival iba v hodnote 10 eur si možno zakúpiť v Mestskom kultúrnom stredisku, Turistickom informačnom centre na Hlavnom námestí. Podrobnejšie informácie aj na webovej stránke podujatia www.atriumart.rimava.sk.

Festival finančne podporili Ministerstvo kultúry SR, Casino club, Mesto Rimavská Sobota, Patrol & Guard s.r.o. – súkromná bezpečnostná služba a iní.

 

[media url="http://www.youtube.com/watch?v=HEL2hdPAcKQ&feature=relmfu" width="600" height="388"]

Zdroj: Rimava.sk, MsKS, Reklamný článok

Pri sponzorovaných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre. Možnosť komentovať je pri týchto článkoch dostupná len na výslovné želanie klienta.

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross