No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ATRIUM ART: V Rimavskej Sobote sa začína 5. ročník festivalu divadla a hudby

24. júna 2009 |  | 

Atrium Art, 5. ročník festivalu divadla a hudby, štyri dni kvalitnej kultúry v očarujúcej atmosfére nádvoria historickej budovy „Čierny orol“. Širokospektrálne zostavený playlist ponúka špičkové profesionálne produkcie zo slovenskej hudobnej i divadelnej scény. Štvordňový festival, ktorý začne vo štvrtok 25. júna o 18:00 hod.  a potrvá do nedele,  prinesie do Rimavskej Soboty komédiu, bábkové divadlo nielen pre deti, pantomímu, špičkových jazzových interpretov, elektronickú, punk, ska i popovú hudbu. Festival otvorí výnimočná vokálna kapela Close Harmony Friends z Nitry, interpretujúca vo svojom repertoári rock, pop, jazz a gospel v štýle a´cappella light.

Pre mladých organizátori do programu zaradili melodický punk, ska a pop kapelu Smola a hrušky známu z finále národného kola súťaže Eurovision Song Contest a svojrázny Puding Pani Elvisovej. Milovníci džezu sa potešia skvelým inštrumentálnym koncertom v podaní renomovaných slovenských  formácií ako sú BKK trio a Juraj Burian Band, ale aj podmanivým spevom Lucie Lužinskej & All Time Jazzu a Silvie Josifoskej s veľmi silným bluesovým cítením.  Mladí interpreti, pesničkár Dano Heriban a minuloročná finalistka súťaže Coca Cola Popstar Lenka Ferenčíková, obaja v sprievode kapiel, oslovia vyznávačov folk – rocku.

Tí, ktorých viac zaujíma divadlo, uvidia komédiu Mestského divadla v Žiline „Kompletný Shakespeare zhltnutý za 120 minút“, rozprávku pre dospelých v podaní hercov košického Divadla na Peróne i študentské divadlo poézie WICCA z Ostravy. Predstaví sa  Bábkové divadlo na Rázcestí z Banskej Bystrice s autentickými príbehmi o živote v ženskej koži „Moca(d)rámy“, aj šokujúca, pikantná, provokatívna bábková komédia bratislavského Dezorzovho lútkového divadla.

Deti zabavia dve pantomímy známeho slovenského míma Mira Kasprzyka a úsmevné bábkové predstavenie o Otesančekovi. Pompézny záver festivalu sľubuje koncert špičkového hudobníka, zabávača a šoumena Mariána Čekovského s hosťom - gitarovým mágom Henrym Tóthom a kapelou.

Permanentku na festival iba v hodnote 10 € je možné zakúpiť v Mestskom kultúrnom stredisku, Turistickom informačnom centre a v darčekovej predajni Babylon na Hlavnom námestí a samozrejme jednorázové vstupné priamo na festivale. Podrobnejšie informácie nájdete na webovej stránke podujatia www.atriumart.rimava.sk.

Podľa organizátorky festivalu Reginy Špitálovej z Mestského kultúrneho strediska sa v prípade nepriaznivého počasia vystúpenia presunú do Domu kultúry. „V žiadnom prípade sa ani jedno predstavenie neodvolá. Počasie je riziko, s ktorým musíme pri organizovaní festivalu pod holým nebom rátať. Sme naň pripravení a všetkým návštevníkom zabezpečíme komfortné náhradné riešenie“, povedala pre Rimava.sk Regina Špitálová, ktorá však predpovedá dobré počasie a výborný festival. Podobne sa pre Rimava.sk vyjadril Jaroslav Bagačka, riaditeľ Spojenej školy v Rimavskej Sobote, ktorá je spoluorganizátorom festivalu. „ Programovo je Atrium Art zostavený najlepšie v histórii. Reduta Čierneho orla, ktorú pre tento festival pravidelne poskytujeme, bude potrebovať len dobré počasie,“ uzatvoril Bagačka, podľa ktorého bude v tomto prípade umelecký zážitok zaručený.

[audio:http://www.rimava.sk/wp-content/uploads/2009/06/rozhlas.mp3]

Súvisiace články:

Atrium Art: Marián Čekovský - Raz ma v Rimavskej aj ostrihali…

PR článok

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross