No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Bohatý program pre prázdninujúce deti a ich rodičov pokračuje

20. júla 2018 | |  | 

Počas letných mesiacov sú pre najmenších divákov v Rimavskej Sobote pripravené divadelné predstavenia i tvorivé dielne v Mestskej galérii.

Mestská galéria pripravila pre deti augustové letné poznávacie tvorivé dielne s rôznymi témami. Konajú sa 21. – 24. augusta, vždy od 9.00 do 12.00 hod. Vedie ich lektorka Petra Filipiaková v priestoroch galérie na Hlavnom námestí. Počet účastníkov, 20 detí, je limitovaný a preto je potrebné vopred sa nahlásiť priamo v Mestskej galérii, alebo telefonicky 0475624351.

Tvorivé dielne vznikli s podporou Fondu na podporu umenia. Mestská galéria pozýva mladých umelcov aj do Letnej školy kreslenia, ktorú bude viesť lektorka Nikola Černá. Mladé talenty čakajú hodiny plné kreativity, zábavy a rozvoja kresliarskych schopností. Počas dvojhodinových stretnutí od 9.00 do 11.00 hod. sa budú venovať mnohým umeleckým a remeselným aktivitám, oboznámia sa s novými i starými maliarskymi technikami, ktoré zakončia finálnym dielom.

Návštevníkov kúpaliska Kurinec poteší v piatok, 3. augusta o 14.00 hod. klauniáda Teatra Komika. Klaun Adyno prinesie veľa dobrej nálady a smiechu. Chce sa stať muzikantom, čo sa mu hádam spoločným úsilím s deťmi aj podarí. V nedeľu, 12. augusta o 18.00 hod. všetky deti poteší na Nádvorí Čierny orol interaktívna bábková hra v maďarskom jazyku AZ ÉLET ÉS A HALÁL VIZE s ľudovými pesničkami. V prípade zlého počasie sa predstavenie bude realizovať vo veľkej zasadačke Domu kultúry.

Celý program ukončí predstavenie Divadla Haliganda „Rozprávkový automat“, ktoré zavíta v nedeľu, 2. septembra o 15.00 opäť do areálu kúpaliska Kurinec. Podľa vzoru bankomatov, kávomatov a mliekomatov vznikla idea automatu, z ktorého si deti budú vyberať rozprávku a stanú sa jej súčasťou. Predstavenie ponúkneme MsKS pre návštevníkov kúpaliska zdarma.

Organizátorom podujatí je OZ Oxymoron v spolupráci s MsKS. Program spája dva projekty: Rozprávkové prázdniny, ktoré podporilo mesto Rimavská Sobota a projekt Zaostrené na rodinu, ktorý organizátori realizujú s podporou BBSK.

Zdroj: MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross